nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

KWSP, moratorium antara cadangan UMNO kepada MoF

1 NOV: UMNO dan sayap Pemuda hari ini menyerahkan memorandum berupa suara hati rakyat terhadap Belanjawan Negara 2021 kepada Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz.

Dalam pertemuan selama lebih sejam pagi ini di Kementerian Kewangan, delegasi UMNO disertai Setiausaha Agung, Datuk Seri Ahmad Maslan, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki, Ahli Majlis Tertinggi (MT), Tan Sri Noh Omar dan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Asyraf Wajdi dalam Facebook beliau memaklumkan, dalam pertemuan bermula jam 10 pagi itu, Tengku Zafrul kelihatan cukup positif dan memberikan jaminan untuk mengambil serius apa yang dibangkitkan.

Ini kerana Asyraf Wajdi berkata, semua perkara dibangkitkan adalah menyentuh soal realiti kesempitan dan kesusahan rakyat ketika ini termasuk isu pengeluaran wang dari Akaun 1, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), lanjutan moratorium, pembuangan kerja dan belia menganggur.

“Antara 10 cadangan utama untuk memastikan peningkatan Aliran Tunai rakyat yang mampu menggalakkan pertumbuhan ekonomi di kala negara berhadapan dengan krisis Pandemik COVID-19 termasuklah melanjutkan tempoh morotarium secara pukal untuk sekurang-kurangnya dalam tempoh tiga hingga enam bulan lagi.

“Kita juga mencadangkan supaya kerajaan memberi kebenaran untuk pengeluaran Akaun 1 KWSP sekurang-kurangnya RM5,000; yuran percuma kepada pelajar Universiti Awam (UA) oleh kerana tiada sesi pengajaran dan pembelajaran di kampus universiti,” katanya sebentar tadi.

Pembentangan Belanjawan 2021 akan berlangsung Jumaat ini dengan kerajaan telah memberi jaminan bajet ini akan menumpukan kepada kepentingan rakyat..

Sementara itu, mengulas lanjut, Asyraf Wajdi berkata, Pemuda UMNO juga mencadangkan supaya kerajaan memberikan bantuan bulanan E-Wallet sebanyak RM50 sebulan selama 12 bulan kepada pelajar UA dan swasta untuk pembelian data telefon mudah alih bagi tujuan pembelajaran secara dalam talian (on-line).

Katanya, turut diacadangkan bayaran khas sekurang-kurangnya RM500 kepada ibu bapa bagi meringankan perbelanjaan sesi persekolahan tahun 2021.

“Kerajaan juga diminta melanjutkan tempoh penangguhan bayaran balik pinjaman PTPTN hingga Disember 2021. Rebat tunai sebanyak 30 peratus bagi peminjam PTPTN yang terus membayar pinjaman sepanjang wabak COVID 19,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan juga wajar melonggarkan syarat pinjaman serta memudahkan proses pinjaman perniagaan di Tekun Nasional, Amanah Ikhtiar Malaysia, SME Corp atau mana-mana agensi berkaitan untuk peniaga kecil dan sederhana (PKS).

“Kerajaan disarankan untuk memberi bantuan geran RM 5000 kepada syarikat yang berkelayakan melalui Geran Khas Prihatin Perniagaan (GKP).

“Insentif subsidi upah RM600 sebulan selama 12 bulan kepada syarikat yang menggaji graduan dan belia yang di ambil bekerja, selain meningkatkan geran reskilling kepada pekerja sektor pelancongan (perhotelan, penerbangan, dll) untuk membantu mendapat pekerjaaan sektor lain.

“Kita juga berharap kerajaan dapat memberikan bayaran khas bulanan kepada Penjawat Awam Barisan Hadapan (frontliners) sehingga berakhirnya pendamik Covid-19 atau berada di tahap minimum,” katanya.

Sementara itu, Ahmad Maslan dalam satu ciapan di Twitter memaklumkan secara ringkas mengenai sesi konsultasi UMNO bersama Tengku Zafrul pagi tadi.

Kami sampaikan #SuaraRakyat dengan ratusan cadangan, mohon diluluskan. Rakyat mesti dibela waktu sukar #Covid19. Terima kasih.” – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.