nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

1,009 kes baru, 85 peratus di Sabah dan Lembah Klang

5 NOV: Sebanyak 1,009 kes baru COVID-19 dilaporkan hari ini yang merupakan hari ketiga berturut-turut angka penularan harian wabak itu melepasi empat angka.

Bagaimanapun, angka tersebut masih menepati unjuran Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan 84.9 peratus daripada kes-kes baru adalah dilaporkan di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Selain itu, hari ini juga menyaksikan sebanyak 839 kes pulih COVID-19 dilaporkan manakala jumlah kematian akibat virus berkenaan bertambah kepada enam kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, keseluruhannya bagi hari ini, Sabah terus melaporkan kes baru tertinggi dengan 564 kes.

Menurut beliau, negeri-negeri di Lembah Klang pula mencatatkan 198 kes bersamaan 19.6 peratus daripada keseluruhan kes baru dengan Selangor melaporkan 177 kes.

Katanya, selain itu Labuan pula melaporkan 95 kes baru dan kelima-lima negeri di bawah PKPB ini menyumbang 857 kes.

“Keseluruhannya, jumlah kes positif kini berjumlah 36,434 penularan manakala kes aktif dengan kebolehjangkitan COVID-19 pula sebanyak 10,503 kes dan mereka telah diasing untuk rawatan.

“Daripada jumlah itu, 78 individu yang disahkan positif itu dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) manakala 28 daripadanya memerlukan alat bantuan pernafasan,” katanya dalam sidang akhbar hari ini.

Sementara itu, kata Noor Hisham, dukacita dimaklumkan sebanyak enam kematian lagi dilaporkan yang menjadikan kes kumulatif kematian akibat COVID-19 menjadi 277 kes.

Katanya, satu daripada kes kematian dilaporkan di Hospital Selayang manakala lima lagi di Sabah dengan tiga daripadanya di Hospital Sandakan manakala masing-masing satu di Hospital Kota Kinabalu dan Hospital Tawau.

“Daripada 1,009 penularan hari ini, sembilan daripadanya merupakan kes import yang melibatkan ketibaan dari beberapa negara termasuk Kazakhstan, Mexico, India, Indonesia, Korea Selatan, Nigeria dan Kemboja,” katanya.

Katanya, empat kes tempatan hari ini pula melibatkan mereka yang mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah.

“Ini menjadikan jumlah kes dilaporkan mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah sejak 20 September 2020 adalah sebanyak 483 kes,” jelasnya.

Dalam pada itu, ujar beliau selain negeri-negeri PKPB, Negeri Sembilan melaporkan 90 kes ini diikuti Pulau Pinang (36), Kedah (7), Perak (6), Sarawak (6), Melaka (5) dan Johor, dua kes. – Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.