nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Akta Pemuliharaan Hidupan Liar bakal dipinda

10 NOV: Kementerian Tenaga dan Sumber Asli bercadang untuk meminda Akta Pemuliharaan Hidupan Liar 2010 bagi melaksanakan penambahbaikan aktiviti serta penguatkuasaaan berkaitan hidupan liar.

Menterinya, Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah berkata, pihaknya dalam proses untuk mengubah akta tersebut dan sebelum dibentangkan dalam sidang Dewan Rakyat tidak lama lagi untuk dibahas dan diluluskan.

Menurut beliau, antara perkara yang akan dipinda adalah untuk menambah peruntukan kawalan aktiviti perdangangan dan promosi aktiviti dalam talian bagi hidupan liar selaras dengan perkembangan teknologi semasa.

SHAMSUL ANUAR NASARAH
SHAMSUL ANUAR NASARAH

“Ingin juga memansuhkan peruntukan khusus bagi aktiviti pengendalian dan perkhidmatan hidupan liar dan tingkatkan penaliti bagi kesalahan di bawah Akta 716. Akta ini juga melibatkan pindaan pengukuhan Pelan Pengurusan Haiwan Liar di bawah Akta Kualiti Alam Sekitar iaitu Akta 127 pindaan Akta 716.

“Ini sangat penting dan terlalu penting supaya akta ini kita dan mengikuti serta respon terhadap keperluan semasa termasuk pengukuhan penguatkuasaan dalam mengendali pelbagai perkara seeprti perdanagan atas talian dan penyakit,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PAS Kemaman, Che Alias Hamid tentang cadangan pelan masa panjang oleh terhadap langkah untuk meminda Akta Pemuliharaan Hidupan Liar 2010.

Dalam pada itu, Shamsul Anuar berkata kementerian sentiasa serius dan komited dalam membanteras isu berkaitan kehidupan liar bagi memastikan haiwan khususnya yang dilindungi dan diancam kepupusan akan dilindungi oleh kerajaan.

“Kerajaan komited sebagaimana yang disebut dan diluluskan dengan tambagan bajet bagi membolehkan aktiviti penguatkuasaan hidupan liar dapat dibuat dengan menambahkan anggota daripada veteran, Orang Asli dan disebut dalam belanjawan ialah pesara dan pencen polis.

“Ini menunjukkan bahawa komited kita berterusan dan pegawai-pegawai serta anggota ini akan ditempatkan di pelbagai kawasan khsususnya kawasan panas bagi membolehkan isu pengawalan ini dapat dilaksanakan secara bersungguh-sungguh,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.