nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Malaysia tak layan tuntutan terhadap Sabah

12 NOV: Kerajaan Perikatan Nasional (PN) tetap pendirian tidak mengiktiraf dan tidak akan melayan sebarang tuntutan ke atas Sabah dan akan sentiasa mempertahankan kedaulatan negeri tersebut.

Timbalan Menteri Luar, Datuk Kamarudin Jaffar berkata, Sabah telah diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) dan masyarakat antarabangsa sebagai sebahagian daripada Malaysia sejak 16 Sept, 1963 berdasarkan Perjanjian Suruhanjaya Cobbold.

Menurut beliau, ini membuktikan tuntunan negara lain terhadap Sabah adalah tidak berasas dan tidak relevan dan kerana itu kerajaan bertegas tidak akan melayan mana-mana pihak yang cuba untuk mengiktiraf Sabah.

KAMARUDIN JAFFAR
KAMARUDIN JAFFAR

“Laporan Suruhanjaya Cobbold telah dikemukan oleh PBB pada 1 Ogos 1962 dan sahkan bahawa 2/3 rakyat Sabah sendiri yang memilih untuk menyertai Malaysia pada 1963. Oleh demikian, Setiausaha Agung PBB melaporkan kepada Perhimpunan Agong PBB bahawa rakyat Sabah memelilih untuk menyertai Malaysia.

“Setiap kali isu tuntuan Sabah timbul, Kementerian Luar akan menolak kenyataan-kenyataaan tersebut sama ada kementerian kemukan nota bantahan, mengeluarkan kenyataan media atau memanggil Duta Besar Filipina.

“Tindakan sedemikian adalah pendirian Malaysia dan statusnya Sabah di dalam negara Malaysia. Kerajaan sentiasa memandang serius akan tindakan untuk cuba membangkitkan isu ini sekali lagi dan tidak akan berganjak dari mana-mana pihak yang cuba mencemarkan perkara itu. Sabah tetap merupakan negeri dari Malaysia,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Kamarudin menjawab soalan Ahli Parlimen BERSATU Beaufort, Datuk Azizah Mohd Dun tentang status kedudukan Sabah berkaitan isu tuntutan negara Filipina terhadap Sabah.

Dalam pada itu, menjawab soalan tambahan Azizah tentang tindakan diambil bagi memastikan tidak lagi timbul isu ini lagi yang telah berlarutan sehingga ini, Kamarudin memberitahu kerajaan sedang melaksanakan tindakan serius dan kajian teliti dalam memastikan perkara ini dapat dilaksanakan.

“Kerajaan ambil tindakan-tindakan yang pertamanya memastikan cubaan dan rancangan serius untuk melaksanakan sepenuhnya Perjanjian Malaysia 1963 yang berkaitan Sabah dan Sarawak. Seluruh rakyat Malaysia di Sabah kekal sokong untuk berada di Malaysia.

“Kedua, belanjawan baru-baru ini yang diumumkan oleh Menteri Kewangan merupakan belanjawan yang terbesar dalam sejarah yang bukan sahaja untuk negara tetapi Sabah dan Sarawak. Jadi inilah tindakan dan harap memastikan rakyat di Sabah menyokong sepenuhnya dalam keberadaan mereka di Malaysia dan perlu menangkis mana-mana negara untuk cuba mengambil negeri Sabah daripada negara-negara lain,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.