nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pelan strategik holistik perkasa kawalan sempadan

26 NOV: Kementerian Dalam Negeri (KDN) sedang merangka pelan strategik yang holisitik bagi memperkasakan kawalan di sempadan negara yang turut merangkumi perolehan aset serta fasiliti yang bersifat moden.

Menterinya, Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata, pihaknya berpandangan aspek kesiapsiagaan pasukan keselamatan yang bertugas di sempadan harus dipertingkatkan agar kejadian tembakan yang telah mengorbankan seorang anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) di sempadan tidak berlaku lagi.

“Kementerian sedang merangka pelan strategik secara holisitik bagi memperkasakan kawalan di sempadan negara selain melibatkan perolehan aset serta fasiliti yang bersifat moden seperti dron, kereta perisai, gogal penglihatan malam, pengesan GPS dan perlatan-peralatan lain untuk keselamatan sempadan.

“KDN berpandangan aspek kesiapsiagaan dan keupayaan anggota keselamatan yang bertugas di sempadan harus diperkasakan. Perkara ini dapat direalisasikan melalui latihan dan kerjasama strategik bersama agensi dalam dan luar negara,” katanya dalam sesi waktu pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat, hari ini.

HAMZAH ZAINUDIN
HAMZAH ZAINUDIN

Seorang anggota PGA, Sarjan Baharuddin Ramli, 54 yang bertugas di pos sempadan Malaysia-Thailand, dekat sini, maut akibat ditembak, awal pagi, kelmarin.

Dalam kejadian pada 3.10 pagi itu, Baharuddin sedang bertugas bersama seorang lagi anggota PGA, Sarjan Norihan Tari, 39, yang mengalami kecederaan parah.

Hamzah turut menegaskan bahawa kerajaan tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak dan akan mengambil tindakan tegas bagi mereka yang terlibat.

Dalam pada itu, beliau menjunjung kasih kepada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al Mustafa atas perkenan Seri Paduka untuk menganugerahkan Pingat Panglima Gagah Berani (PGB) kepada kedua-dua anggota tersebut bagi mengenang jasa dan pengorbanan yang dilakukan.

“Tambahan daripada itu, KDN juga memperakukan supaya mendiang Baharuddin untuk dinaikkan pangkat kepada sarjan posthumous dan Norihan dinaikkan pangkat kepada Sarjan secara anumerta.

“Sebelum mengakhiri pertanyaan Yang Berhormat Kulai di dalam dewan mulia ini, saya sekali lagi merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mendiang Baharuddin yang terkorban dalam insiden tersebut,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.