nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pemuda UMNO gesa henti jualan aset TH Plantations

30 NOV: Pergerakan Pemuda UMNO, hari ini, menyerahkan memorandum kepada tiga Menteri kerajaan Perikatan Nasional (PN) sebagai usaha dan jalan terakhir bagi menghentikan penjualan aset ladang milik TH Plantations Berhad (THP) secara ‘lambak’

Memorandum berkenaan diserahkan sendiri oleh Penolong Setiausaha Pemuda UMNO, Datuk Hasmuni Hassan kepada tiga Menteri utama Kerajaan PN iaitu Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan dua Menteri di Jabatan Perdana Menteri iaitu Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Datuk Dr. Zulkfli Mohamad Al-Bakri.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata, Pemuda UMNO sudah membuat banyak pendedahan termasuk pada 24 Januari 2020 mengenai proses penjualan saham bernilai RM170 juta untuk dua anak syarikat THP iaitu Bumi Suria Ventures Sdn Bhd (BSV) dan Maju Warisanmas Sdn Bhd (MWM) kepada syarikat swasta Tamaco Plantation Sdn Bhd (Tamaco) yang mencetuskan banyak keraguan dan persoalan.

“Sehingga kini, penjelasan THP mengenai penukaran jurunilai professional bagi THP, penurunan mendadak nilai aset kedua-dua syarikat BSV dan MWM oleh jurunilai yang baharu serta harga jualan yang jauh lebih rendah kepada sebuah syarikat swasta masih tidak memuaskan.

“Walaupun kerajaan telah mengarahkan THP menggunakan khidmat Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta (JPPH), Kementerian Kewangan Malaysia untuk membuat penilaian, THP didapati telah menulis sebanyak tiga kali kepada JPPH bagi merayu menurunkan nilai kedua-dua syarikat berkenaan bagi menjustifikasi harga jualan RM170 juta kepada Tamaco,” katanya dalam satu kenyataan di sini, sebentar tadi.

Asyraf Wajdi berkata adalah amat mengecewakan apabila TH Plantations masih berkeras mahu meneruskan agenda Kerajaan PH lalu untuk menjual 76.2 peratus daripada jumlah keluasan aset ladang 101,019 hektar.

“Di dalam memorandum ini, Pemuda UMNO mendesak agar Kerajaan campur tangan bagi membatalkan serta-merta keputusan penjualan ini atas beberapa alasan antaranya termasuk aset-aset tanah ladang kelapa sawit THP adalah bernilai tinggi dan mempunyai potensi untuk dimajukan kelak.

“Kedua, Harga Minyak Sawit Mentah (“CPO”) kini di paras tinggi iaitu purata melebihi RM3,000 bagi satu tan.
(iii) Harga Buah Tandan Segar Sawit (“FFB”) juga kini berada di paras tinggi iaitu purata melebihi RM700 bagi satu tan,” katanya.

Beliau berkata laporan Suku Ketiga Tahun Kewangan (3QFY2020) THP mencatatkan keuntungan sebanyak RM23.86 juta berbanding kerugian sebanyak RM40.01 juta pada tempoh yang sama tahun sebelumnya (2019).

Justeru, Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia melalui Memorandum ini mendesak agar Kerajaan segera campur tangan menghentikan segala proses serta membatalkan keputusan pelupusan anak-anak syarikat THP ini, agar kepentingan lebih 9.4 juta pendeposit TH dapat dijaga dan dipertahankan.

“Pemuda UMNO juga masih tidak berganjak dengan pendirian kami agar sebuah Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ditubuhkan bagi menyiasat dan membongkar segala penyimpangan dan sebarang salah laku dalam Tabung Haji yang sering dibangkitkan sejak zaman PH,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.