nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jangan jadikan rakyat seperti kancil mati tersepit

10 DIS: Semua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di Perak diingatkan bahawa mereka dipilih menyandang jawatan itu atas kepercayaan rakyat terhadap mereka.

Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah bertitah, rakyat meletakkan harapan bahawa ADUN-ADUN akan dapat membantu untuk menambah baik kawasan tempat tinggal mereka, membantu menyediakan pelbagai keperluan dan perkhidmatan.

Titah baginda, wakil-wakil rakyat juga diharapkan dapat membantu meningkatkan taraf ekonomi serta membantu memenuhi sebanyak mungkin keperluan sosial mereka.

“Rakyat dalam semua kawasan DUN, sama ada diwakili oleh ADUN PN atau Pakatan Harapan (PH), sama ada orang Melayu, Orang Asli, orang Cina danorang India, begitu juga penganut Islam, penganut Kristian, penganut Hindu dan pengikut Buddha, serta yang berpegang kepada pelbagai kepercayaan, mempunyai keperluan yang sama, menanggung penderitaan yang sama, memiliki harapan yang sama, menagih perhatian yang sama.

“Semua rakyat di negeri ini, Melayu, Orang Asli, Cina, India; Islam, Kristian, Hindu dan Buddhist, ialah makhluk ciptaan Ilahi; kesemua mereka rakyat Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak; kesemuanya mahukan sebuah negeri yang aman lagi makmur, dengan pemerintahan yang melaksanakan keadilan dan membina kerukunan, agar rakyat hidup dalam semangat saling menghormati penuh harmoni.

“Rakyat jelata, terutama dalam kalangan berpendapatan rendah dan miskin, rakyat yang semakin ramai kehilangan pekerjaan dan pendapatan akibat pandemik COVID-19, jangan dijadikan kancil yang mati tersepit kerana gajah yang tidak berhenti-henti beradu,” titah baginda.

Sultan Nazrin bertitah demikian pada Majlis Istiadat Pelantikan dan Mengangkat Sumpah jawatan Menteri Besar Perak di Istana Iskandariah, Kuala Kangsar, hari ini.

Pada istiadat itu, ADUN Kota Tampan, Datuk Saarani Mohamad mengangkat sumpah jawatan sebagai Menteri Besar Perak ke-14.

Titah Sultan Nazrin, doa rakyat yang merasakan diri mereka teraniaya tidak ada dinding untuk dimakbulkan Ilahi.

“Janganlah rakyat dianiayai kerana dipengaruhi emosi berdendam dan pemikiran politik yang jumud.

“Tanggung jawab dan amanah tidak harus sama sekali dipandang ringan atau diringankan,” titah baginda.

Sultan Nazrin turut menzahirkan titah terima kasih kepada ADUN Chenderiang, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang telah melaksanakan tugas Menteri Besar Perak sejak 12 Mei 2018, setelah mendapat perkenan baginda dua kali mengangkat sumpah jawatan, kali pertama pada 12 Mei 2018, dan kali kedua pada 13 Mac 2020.

“Beta juga menzahirkan titah terima kasih kepada semua ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan atas perkhidmatan yang telah diberikan dalam tempoh perkhidmatan mereka,” titah baginda. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.