nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes COVID-19 di Pahang Naik Mendadak

11 DIS: Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Pahang, Datuk Dr Bahari Tok Muda Awang Ngah mengesahkan sebanyak 582 kes jangkitan Covid-19 telah dilaporkan di Pahang setakat semalam.

Daripada jumlah itu sebanyak 211 kes jangkitan merupakan semasa gelombang ketiga penularan wabak berkenaan dalam tempoh 20 September sehingga 9 Disember lalu, jelasnya.

“Daripada jumlah 211 kes itu, sebanyak 45 kes atau 21.3 peratus melibatkan warganegara dan 166 kes (78.7 peratus) bukan warganegara. Terdapat pertambahan mendadak kes positif dalam kalangan bukan warganegara dan kebanyakan kes adalah tidak bergejala atau hanya mempunyai gejala ringan.

“Justeru itu, terdapat keperluan untuk sebuah Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid-19 (PKRC) berisiko rendah yang bersesuaian bagi kes-kes ini.

“JKN Pahang dengan kerjasama Jawatan kuasa Task Force COVID-19 Negeri Pahang telah bersetuju menjadikan Stadium Tertutup Majlis Sukan Pahang (Sukpa) di Indera Mahkota sebagai PKRC untuk bukan warganegara ini,” katanya menerusi satu kenyataan, hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Dr. Bahari memberitahu PKRC itu bukan sahaja akan menempatkan bukan warganegara dari kawasan Bentong tetapi juga dari daerah-daerah lain berdasarkan kepada beberapa justifikasi.

Menurut beliau, Stadium Tertutup Sukpa yang terletak berdekatan jalan raya utama itu akan memudahkan pengangkutan bagi kes-kes positif dari daerah-daerah lain.

“Stadium ini mempunyai kemudahan asas yang mencukupi untuk merawat kes Covid-19 tidak bergejala atau dengan gejala ringan dalam jumlah yang besar sehingga 200 pesakit.

“Pada masa sama, pusat ini juga terletak berdekatan dengan hospital pakar iaitu Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) dan Pusat Perubatan Sultan Ahmad Shah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (SASMEC) Kuantan yang mempunyai kepakaran dan peralatan mencukupi untuk rawatan kes kritikal,” katanya.

Tambahnya, operasi PKRC Sukpa itu tidak menjejaskan rawatan kepakaran oleh mana-mana pakar di HTAA dan SASMEC termasuk pakar jantung, pakar bedah dan lain-lain kepada kes-kes warga tempatan.

“Begitu juga perkhidmatan-perkhidmatan rawatan lain di hospital akan terus dilaksanakan seperti biasa,” katanya.- Aiman Sadiq

Get real time updates directly on you device, subscribe now.