nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

UMNO Pekan, SUPP dapat semula wang disita SPRM

14 Dis : Wang tunai milik UMNO Bahagian Pekan dan Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) yang disita Suruhanjaya Percegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana dikaitkan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) telah diserahkan semula kepada kedua-dua parti politik tersebut.

Timbalan Pendakwa Raya dari SPRM Abdul Rashid Sulaiman telah memaklumkan perkara itu kepada Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Ahmad Shahrir Mohd Salleh semasa prosiding pengurusan kes hari ini.

“Oleh itu, pihak pendakwaan menarik balik permohonan bagi penangguhan pelaksanaan perintah mahkamah sebelum ini yang menolak permohonan kami bagi melucut hak wang UMNO Pekan dan SUPP,” kata Timbalan Pendakwa Raya SPRM, Abdul Rashid Sulaiman yang memaklumkan perkara itu kepada Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Ahmad Shahrir Mohd Salleh semasa prosiding kes hari ini.

Ahmad Shahrir mengambil maklum perkara tersebut dan kemudiannya memutuskan untuk membatalkan kedua-dua permohonan pihak pendakwaan tersebut.

Wang sebanyak RM700,000 dan RM1888,138.26 milik kedua buah parti itu sebelum ini disita kerana didakwa dipindahkan daripada akaun bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ahmad Shahrir pada 19 Ogos lepas menolak permohonan pihak pendakwaan untuk melucut hak wang RM188,138.26 daripada SUPP setelah mendapati SPRM tidak mengemukakan keterangan mencukupi bagi menyokong permohonannya bagi mahkamah mengeluarkan perintah untuk membenarkan pelucutan tersebut.

Hakim Mahkamah Tinggu itu juga menolak permohonan pihak pendakwaan untuk melucut hak wang UMNO Pekan, selepas mendapati SPRM selaku pemohon gagal membuktikan bahawa wang RM700,000 yang disita itu, adalah hasil daripada aktiviti haram pada 17 Sept lalu. 

Ahmad Shahrir dalam penghakimannya berkata, kesemua responden menyatakan jumlah RM700,000 telah digunakan untuk perbelanjaan utiliti, pembelian peralatan dan pembayaran lain untuk UMNO Pekan dan baki dalam akaun UMNO Pekan tidak berasal daripada akaun Najib yang dibekukan.

Pihak pendakwaan sebelum ini memfailkan permohonan penangguhan pelaksanaan perintah mahkamah pada Oktober lepas, dengan menamakan UMNO Pekan dan 40 individu lain sebagai responden, termasuk Najib serta anaknya Datuk Mohd Nizar, yang merupakan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pekan, sementara permohonan bagi SUPP difailkan pada September lepas.

Ketika ditemui pemberita, Abdul Rashid berkata rayuan yang difailkan pihak pendakwaan terhadap kedua-dua keputusan itu di Mahkamah Rayuan masih diteruskan, bagaimanapun tarikh pendengaran rayuan belum ditetapkan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.