nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sabah tubuh pusat sehenti tarik pelabur – Bung Moktar

18 DIS: Kerajaan negeri Sabah bercadang mewujudkan sebuah pusat sehenti bagi menarik lebih ramai pelabur tempatan dan antarabangsa untuk merancakkan lagi pembangunan ekonomi negeri pada masa depan.

Timbalan Ketua Menteri I Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata, cadangan itu telah dikemukakan dan dibincangkan bersama Ketua Menteri, Datuk Hajiji Noor bagi membolehkan ia direalisasikan sebagai antara kaedah proaktif dalam mempermudahkan urusan pelaburan di Sabah.

Beliau juga optimis pusat sehenti itu dapat mengurangkan karenah birokrasi yang melambatkan urusan mahupun aktiviti pelaburan yang ingin dijalankan di negeri ini.

BUNG MOKTAR RADIN
BUNG MOKTAR RADIN

“Sudah tentu apabila ada pelabur, kita harus mencari pendekatan untuk mempermudahkan urusan pelaburan mereka. Justeru, Ketua Menteri bersetuju untuk mewujudkan pusat sehenti berkenaan bagi memudahkan para pelabur.

“Pada Januari ini, ada 10 pelabur akan datang ke Sabah untuk membentangkan kertas kerja mereka,” katanya kepada pemberita selepas menyerahkan watikah pelantikan pengerusi dan ahli lembaga pengarah empat agensi kerajaan negeri di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah di Kota Kinabalu, hari ini.

Sementara itu, Bung Moktar yang juga Menteri Kerja Raya Sabah berkata, satu pelan tindakan akan dibentangkan kepada Kabinet negeri berhubung hala tuju pembangunan sektor pelabuhan Sabah lebih mampan dengan menerapkan sistem lebih efisien.

Beliau berkata pelan tindakan itu penting bagi mengoptimumkan keupayaan kesemua pelabuhan di Sabah.

Bung Moktar memberitahu, hanya 50 hingga 60 peratus sahaja daripada kapasiti pelabuhan terbabit dimanfaatkan sedangkan kedudukan Sabah begitu strategik kerana berhampiran dengan China, Filipina, Indonesia dan Brunei.

Beliau menyatakan, perkara itu akan dibincangkan bersama Setiausaha Tetap Kementerian Kerja Raya Sabah bagi mengemukakan beberapa perkara yang perlu dilaksanakan.

“Kita di Sabah ada lapan pelabuhan. Bukan kita tidak berpuas hati dengan prestasi pelabuhan yang ada ini, tetapi, ia dilihat tidak begitu menarik perhatian seluruh dunia. Selaku menteri bertanggungjawab, saya tidak berdiam diri.

“Kita akan naik taraf beberapa pelabuhan di Sabah sebagai pelabuhan antarabangsa yang menjadi tarikan peniaga dan usahawan seluruh negara,” jelasnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.