nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rebat 2 sen per kWj, jimat kos guna elektrik

23 DIS: Semua pemilik akaun Tenaga Nasional Berhad (TNB) bakal menikmati rebat 2 sen per kiloWatt sejam (kWj) selain purata tarif asas elektrik kekal pada kadar 39.45/kWj mulai 1 Januari hingga 30 Jun tahun depan.

Secara tidak langsung, langkah itu membolehkan semua pengguna domestik dan bukan domestik menjimatkan kos penggunaan elektrik masing-masing.

Menteri Tenaga dan Sumber Asli, Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah berkata, rebat itu pertama kali bakal dinikmati oleh semua pengguna elektrik TNB, merangkumi domestik serta bukan domestik dan kali terakhir rebat itu dinikmati rakyat adalah pada tahun 2018.

Menurut beliau, langkah itu diambil berikutan keputusan kerajaan untuk melanjutkan tempoh levatori kedua di TNB di bawah mekanisme IBR hingga 30 Disember 2021.

“Kerajaan juga setuju untuk melepaskan kos bahan api kepada semua pengguna TNB berikutan penurunan harga tenaga api, arang batu dan gas pada separuh tahun kedua 2020 bagi tempoh 1 Januari hingga 30 Jun.

“Dengan pemberian rebat sebanyak 2 sen sukacita saya sebut seramai 7.5 juta pengguna domestik akan menikmati penurunan bil elektrik di antara 3.6 peratus hingga 9.2 peratus manakala pengguna komersial mengalami penurunan di antara 4 peratus sehingga 5.2 peratus,” katanya pada sidang media khas di Jabatan Perhutanan Malaysia, Kuala Lumpur, hari ini.

Dalam pada itu, Shamsul Anuar memberitahu, pengguna industri pula mengalami penurunan di antara 4.6 peratus hingga 6.6 peratus di samping turut mengumumkan tarif elektrik bagi Kulim Hi Technology Park turut mengalami penurunan yang akan diumumkan oleh Suruhanjaya Tenaga Malaysia menerusi laman sesawang rasminya.

“Keputusan ini dapat membantu meringkan kos hidup rakyat serta menurunkan kos bagi menjalankan perniagaan yang terkesan berikutan penularan COVID-19 dan mampu memberi kelegaan kepada mereka,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.