nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Cukai rokok dan tembakau kekang penyeludupan

28 DIS: Cukai ke atas produk rokok dan tembakau di semua kawasan zon bebas cukai pada tahun 2021 perlu dilaksanakan kerajaan bagi mengekang aktiviti penyeludupan barangan tersebut.

Timbalan Menteri Kewangan I, Datuk Abdul Rahim Bakri berkata, namun setakat ini tiada cukai dikenakan ke atas rokok, tembakau serta minuman keras di zon bebas Pengkalan Kubor, Rantau Panjang dan Stulang.

“Bagaimanapun, di (zon bebas cukai) Tasik Kenyir cukai hanya dikenakan terhadap rokok dan minuman keras dan mulai 2021, rokok akan dikenakan cukai di semua zon bebas.

“Ini bagi membanteras aktiviti penyeludupan sungguhpun begitu barangan lain kekal bebas cukai bagi menarik kemasukan pelancong,” katanya ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang (RUU) Zon Bebas (Pindaan) 2020 dalam sidang Dewan Negara, hari ini.

Terdahulu, Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Razali Idris dalam perbahasannya membangkitkan tentang jika terdapat barangan lain masih bebas cukai selain rokok dan minuman keras

Dewan Negara meluluskan Rang Undang-Undang (RUU) Zon Bebas (Pindaan) 2020 setelah undian suara mendapati lebih ramai Ahli Dewan Negara yang bersetuju.

Dalam pada itu, menjawab pertanyaan Ahli Dewan Negara, Senator Datuk A Kesavadas menyatakan tentang jumlah kawasan zon bebas di negara dan bila kerajaan mahu jadikan Port Dickson sebagai zon bebas, Abdul Rahim memberitahu setakat ini, Kementerian Kewangan tidak menerima sebarang permohonan bagi menjadikan pusat pelacongan terkenal itu kawazan zon bebas cukai.

“Buat masa ini, kita ada 44 zon bebas yang terdiri daripada 22 Zon Perdangangan Bebas (FCZ) dan 22 Zon Perindustrian Bebas,” katanya.

Dalam pada itu Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Ismail Ibrahim memperoslakan mengapa kerajaan tidak menggunakan pegawai polis dalam menguatkuasakan aktiviti penyeludupan, Abdul Bakri memberitahu, pihak polis mempunyai kuasa untuk menjalankan siasatan kesalahan jenayah termasuk aktiviti yang berlaku di zon bebas. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.