nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Setuju terima Tun Mahathir, Anwar dilihat tidak serik

29 DIS: Datuk Seri Anwar Ibrahim dilihat masih tidak serik dengan permainan politik licik Tun Mahathir apabila beliau kini dilihat mahu berdamai dan berbaik-baik semula dengan bekas Perdana Menteri itu, ekoran beberapa kali gagal dalam usaha mendapatkan majoriti Ahli Parlimen untuk menjadi Perdana Menteri.

Dalam satu kenyataannya hari ini, Anwar yang juga pengerusi Pakatan Harapan (PH) sedia menerima sesiapa sahaja yang mahu menyertai gabungan parti pembangkang, termasuk Dr Mahathir dengan syarat individu berkenaan mestilah patuh kepada prinsip penubuhan PH.

“Terserahlah kepada PH mahu menerima penyertaan Dr. Mahathir atau tidak. Sesiapa pun boleh kita undang (termasuk Dr Mahathir) tapi mereka perlulah patuh kepada prinsip PH itu sendiri dan tidak membawa agenda peribadi.

“Berhubung sama ada Dr. Mahathir dan Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) atau mana-mana parti yang ingin menyertai gabungan itu, terserah kepada kelulusan PH melalui Majlis Presidennya,”ujarnya.

Anwar berkata demikian kepada pemberita di Institut Darul Ehsan Shah Alam, selepas selesai melancarkan buku ‘100 Esei Seni & Sastera Era Reformasi 2008_2011’ hari ini.

Bagaimanapun Anwar berkata, apa yang penting sekarang ini ialah perlu ada usaha untuk meyakinkan rakyat bahawa PH serius dalam menyelesaikan masalah ekonomi, membasmi kemiskinan serta melaksanakan keadilan untuk rakyat.

“Bagi saya ini perkara pokok yang harus kita selesaikan, perubahan yang kita usulkan mampu memberi keyakinan kepada rakyat bahawa kita lebih serius untuk menyelesaikan masalah pemacuan ekonomi, keadilan bagi rakyat dan mengatasi masalah kemiskinan yang sangat buruk.

Pada PRU-14 yang lalu, Anwar dilihat oleh pemerhati politik mengorbankan prinsip perjuangan Reformasinya apabila bersetuju menjadikan Tun Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-7, selepas Pakatan Harapan memenangi PRU pada bulan Mei 2018.

Tun Mahathir Mohamad kemudiannya berusaha mendapat pengampunan Yang Dipertuan Agong, yang akhirnya membebaskan Anwar daripada terus menjalani hukuman penjara selama lima tahun yang diperintahkan Mahkamah Tinggi.

Datuk Seri Anwar dilihat mahu bekerjasama dengan Tun Mahathir ekoran janji bekas Perdana Menteri itu akan menyerahkan jawatan tersebut kepada Anwar dalam tempoh dua tahun akan datang.

Bagaimanapun, janji tersebut terhalang oleh beberapa sebab dan konflik dalaman yang berlaku di kalangan parti PH, di mana akhirnya menyaksikan Tun Mahathir meletakkan jawatan secara tiba-tiba pada 24 Februari 2020.

Pada hari yang sama, Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin turut membuat kenyataan bahawa parti tersebut keluar daripada blokPH.

Tindakan Tun Mahathir itu menyebabkan kerajaan PH runtuh dan dengan persetujuan Yang Dipertuan Agong, Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyddin Yassin akhirnya dilantik menjadi Perdana Menteri yang ke 8 pada 29 Februari 2020 setelah mendapat sokongan majoriti ahli parlimen.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.