nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

AS sekat produk sawit Sime Darby Plantation

31 DIS: Sime Darby Plantation Berhad dan anak syarikatnya turut menerima nasib yang serupa dengan FGV Holdings Bhd apabila minyak sawit dan produk minyak sawitnya dikenakan sekatan oleh Amerika Syarikat (AS).

Tindakan itu diambil ekoran siasatan yang dilakukan oleh Jabatan Kastam dan Perlindungan Sempadan AS (CBP).

Pengarah Eksekutif CBP, Ana Hinojosa mendakwa, hasil siasatan mendapati unsur buruh paksa seperti keganasan fizikal dan seksual, kawalan pergerakan, intimidasi dan ugutan, penahanan gaji dan kerja lebih masa yang berlebihan.

“Pengimport harus tahu risiko terhadap reputasi, kewangan dan undang-undang apabila mengimport barangan yang dibuat oleh buruh paksa ke AS,” jelasnya.

Menurut beliau, sekatan yang dikenakan oleh CBP itu merupakan mesej yang jelas terhadap komuniti perniagaan.

“Pengguna mempunyai hak untuk tahu dari mana minyak sawit itu datang dan bagaimana minyak sawit itu dihasilkan dan apa jenis produk yang menggunakannya,” ujarnya.

Siasatan itu dijalankan berikutan petisyen yang difailkan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan firma guaman selepas mendapati wujud unsur buruh paksa di sektor perladangan di Malaysia dan Indonesia.

Tiga bulan lalu, CBP turut mengenakan sekatan terhadap minyak sawit dan produk minyak sawit keluaran FGV atas dakwaan yang sama.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.