nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dakwa dimahkamah individu langgar SOP lebih sekali

15 FEB: Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan mencadangkan agar individu yang melanggar Prosedur Operasi Standard (SOP) pencegahan penularan wabak Covid-19 lebih daripada sekali perlu didakwa di mahkamah tanpa dikenakan kompaun.

Musa menerusi ciapan beliau di Twitter menyatakan perkara ini perlu dilakukan kepada individu yang ingkar SOP tersebut secara berulang bagi memberi pengajaran kepadanya. 

“SOP mencegah jangkitan Covid-19 dikeluar dan diuar-uarkan sebagai panduan yang perlu dipatuhi agar mendidik diri supaya tidak dijangkiti wabak. Kerana ia kesalahan yang boleh dikompaun maka kompaun diberi. Apabila kesalahan berulang dilakukan kompaun boleh tidak diberi tetapi dituduh di mahkamah.

“Ia adalah sebagai satu pengajaran kepada mereka yang degil yang enggan mematuhi SOP berkenaan. Walau demikian undang-undang boleh memperuntukkan tanpa kompaun dan sebaliknya dituduh di mahkamah melalui pewartaan,” katanya menerusi ciapan Twitter hari ini.

Terdahulu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berpendapat sudah tiba masanya nilai kompaun kerana ingkar dan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dinaikkan susulan peningkatan ketara kes COVID-19 di negara ini.

Beliau berkata setiap minggu ribuan saman dikeluarkan pihaknya kepada individu yang ingkar dan melanggar SOP PKP, kebanyakannya membabitkan kesalahan tiada penjarakan fizikal.

Lebih memburukkan lagi keadaan, katanya, apabila ada yang mengambil kesempatan dengan melakukan perjalanan rentas daerah dan negeri tanpa alasan yang kukuh.

Susulan itu, Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, Peguam Negara sedang menyediakan draf cadangan untuk meningkatkan kompaun dan denda berkaitan pematuhan SOP.

Beliau ketika menjelaskan perkara itu baru-baru ini menyatakan usaha pindaan berkenaan mempunyai kaitan dengan Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Perlu) 2021. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.