nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jenaka berunsur rogol tidak boleh dianggap remeh- Rina

29 APRIL: Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), Datuk Seri Rina Mohd Harun, menyifatkan perbuatan seorang guru yang didakwa membuat jenaka mengenai jenayah rogol, baru-baru ini tidak boleh dianggap remeh dan wajar dikenakan tindakan tegas jika terbukti berlaku.

Beliau berkata, perkara itu perlu dipandang serius dan tindakan sedemikian adalah perbuatan tidak profesional.

Katanya, sebagai orang dewasa, guru perlu mempunyai kesedaran mengenai batas percakapan, terutama ketika berkomunikasi dengan pelajar yang sedang mengikuti sesi pembelajaran supaya emosi mereka tidak terganggu dengan akhlak dan perlakuan guru ditunjukkan.

“Dalam apa jua situasi sekalipun, perkara sedemikian tidak seharusnya dijadikan sebagai bahan jenaka kerana perbuatan rogol itu adalah perbuatan jenayah yang sama sekali tidak wajar digalakkan kepada anak murid,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Rina berkata, jenaka berunsur seksual, seperti rogol dan mempersenda fizikal harus dihentikan apatah jika merujuk contoh tidak sesuai, biarpun atas alasan memberikan kesedaran berhubung gangguan seksual terhadap pelajar di sekolah atau masyarakat secara umumnya.

Tindakan itu, katanya, termasuk perlakuan menyalahkan mangsa adalah amat tidak wajar dinormalisasi kerana memberikan mesej tidak sihat kepada masyarakat dan dikhuatiri akan menyumbang kepada perlakuan jenayah.

Pada masa sama, Rina berkata, kanak-kanak seharusnya berada di dalam persekitaran pembelajaran yang kondusif, selamat, bebas dan dilindungi daripada sebarang ancaman, termasuk gangguan seksual serta eksploitasi.

“Tindakan sewajarnya perlu diambil mengikut garis panduan dan peraturan yang berkuat kuasa bagi setiap kes yang diperakukan kesahihannya.

“Sesungguhnya pihak kerajaan tidak akan berkompromi dengan mana-mana kesalahan membabitkan gangguan seksual dan pelanggaran hak serta kebajikan kanak-kanak, justeru tindakan tegas perlu diambil kepada pesalah berhubung salah laku berkaitan kanak-kanak,” katanya.

Selain itu, Rina berkata, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) sedang mengkaji secara menyeluruh Dasar Kanak-Kanak Negara dengan menitikberatkan supaya golongan itu bebas daripada segala unsur negatif melalui langkah advokasi, pencegahan dan khidmat sokongan.

“Undang-Undang Anti-Gangguan Seksual juga sedang digubal dan dalam penelitian akhir pihak kerajaan untuk memastikan penguatkuasaan akta dan peraturan yang lebih baik dapat dilaksanakan.

“Kementerian ini akan terus komited bagi meningkatkan kesedaran melalui kerjasama dengan pelbagai pihak dalam usaha melindungi hak kanak-kanak dan menangani isu gangguan seksual,” ujarnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.