nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Program Jaringan Prihatin bantu B40 miliki peranti telefon pintar

5 MEI: Kerajaan hari ini melancarkan Program Jaringan Prihatin bernilai RM3.5 bilion yang akan memberi manfaat kepada kira-kira 8.5 juta rakyat golongan B40 bagi memiliki alat peranti telefon pintar.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata program berkenaan adalah pelengkap kepada inisiatif MyDigital yang diumumkan pada Februari 2021 dan dijangka membolehkan golongan B40 menikmati bantuan pelan jalur lebar (broadband) Internet.

“Daripada jumlah, RM2 bilion dibelanjakan kerajaan, manakala RM1.5 bilion lagi akan diperuntukan oleh syarikat telekomunikasi dan penyedia perkhidmatan  terutama dalam bentuk data percuma,” katanya ketika berucap melancarkan Program Jaringan Prihatin, di sini, hari ini.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, Malaysia akan terus komited memantapkan kesalinghubungan di negara ini, sejajar matlamat minimum 75 peratus kesalinghubungan disarankan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Beliau berkata ia adalah dengan kos jalur lebar tidak melebihi dua peratus daripada pendapatan negara kasar (PNK) per kapita bulanan menjelang 2025.

Untuk rekod Jaringan Prihatin adalah kerjasama antara Kementerian Kewangan, Kementerian Komunikasi dan Multimedia serta dua belas (12) syarikat telekomunikasi di Malaysia, iaitu Celcom, Digi, Maxis, Mcalls, redONE, speakOUT, Tune Talk, U Mobile, unifi Mobile, XOX Mobile, YES dan Yoodo.

Pendaftaran untuk Jaringan Prihatin akan dibuka daripada 5 Mei 2021 hingga 31 Julai 2021 dengan penerima yang layak boleh mendaftar dengan syarikat telekomunikasi pilihan mereka dan menyertai mana-mana pelan yang diiktiraf di bawah program ini.

Program ini telah diumumkan di dalam Belanjawan 2021 dengan peruntukan asal RM1.5 bilion. Mengambil kira jumlah keluarga B40 yang mempunyai anak, terutamanya yang bersekolah, RM500 juta telah ditambah di bawah pakej bantuan PEMERKASA yang diumumkan Mac lalu, menjadikan nilainya RM2.0 bilion.

Selain itu, syarikat-syarikat telekomunikasi juga menawarkan faedah tambahan bernilai RM1.5 bilion, menjmenjadikan faedah keseluruhan berjumlah RM3.5 bilion kepada penerima-penerima BPR.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.