nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Elak ulas isu di luar pengetahuan – Ahmad Marzuk

8 MEI: Individu dinasihatkan berpada-pada dalam mengulas sesuatu isu di luar pengetahuan mereka bagi mengelakkan tercetus perkara negatif dan mengeruhkan keadaan.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Ahmad Marzuk Shaary, berkata sikap memberi pandangan berhubung perkara tidak diketahui secara terperinci akan menjejaskan hubungan baik dengan pihak lain.

“Saya juga kesal dengan perkembangan mutakhir ini, di mana kebanyakan orang gagal mengawal emosi sehingga sanggup mencemuh antara satu sama lain hanya kerana perbezaan pandangan yang tidak kena dengan selera mereka.

“Lebih buruk lagi, perkara ini berlaku dalam bulan Ramadan yang mulia, jadi saya berpesan, berpada-padalah dalam mengulas sesuatu isu.

“Hentikanlah bercakap dan mengulas sesuatu perkara yang bukan dalam pengetahuan kita, apatah lagi menyampaikan berita palsu serta dusta,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan khutbah Jumaat bertajuk  Mencari Malam Seribu Bulan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putajaya, semalam seperti dikongsikan di Facebook rasminya, malam tadi.

Dalam khutbah itu, Ahmad Marzuk menyentuh kelebihan Lailatul-Qadar pada 10 malam terakhir Ramadan yang lebih baik berbanding seribu bulan.

Ahli Parlimen Pengkalan Chepa itu berkata, antara amalan yang digalakkan dilakukan individu pada waktu malam adalah solat sunat, membaca al-Quran dan berzikir, manakala ketika siang, mereka perlu memperbanyakkan bersedekah, memuliakan anak yatim serta menunaikan zakat fitrah bagi mereka yang belum melaksanakannya.

“Mengakhiri khutbah, saya memberikan tiga kesimpulan, iaitu pertama, gunakanlah masa yang ada ini untuk kita menggandakan usaha melakukan amal kebaikan.

“Kedua, tumpukan segala perhatian dan tindakan kita dalam mencari Lailatul-Qadar di malam berbaki ini kerana peluang yang dihidangkan tidak terdapat dalam bulan-bulan lain.

“Manakala, ketiga jagalah percakapan dan perbuatan kita daripada menyakiti saudara-saudara kita, selain elakkanlah mengulas sesuatu yang bukan dalam pengetahuan kita,” katanya. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.