nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKP di seluruh negara berkuatkuasa 12 Mei hingga 7 Jun

10 MEI: Kerajaan terpaksa mengumumkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 mulai 12 Mei hingga 7 Jun depan demi memastikan Malaysia tidak terjerumus ke dalam malapetaka lebih besar.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pelaksanaan PKP 3.0 berkenaan dibuat sebagai langkah-langkah yang lebih tegas dan ketat bagi mengekang penularan wabak COVID-19 dalam masyarakat dan menghalang kenaikan kes secara mendadak.

“Dengan jumlah kes harian melebihi 4,000 kes dan 37,396 kes aktif dengan 1,700 kes kematian dilaporkan setakat 10 Mei 2021, Malaysia sedang berhadapan dengan gelombang ketiga COVID-19 yang boleh mencetuskan suatu krisis nasional.

“Kewujudan varian-varian baharu dengan kadar jangkitan yang lebih tinggi, kekangan ke atas kapasiti sistem kesihatan awam yang semakin meruncing dan kelemahan pematuhan SOP dalam kalangan sebahagian anggota masyarakat menuntut kerajaan untuk mengambil tindakan yang lebih drastik bagi mengelakkan negara terjerumus ke dalam malapetaka kesihatan yang lebih parah,” katanya katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Berikutan itu, Muhyiddin berkata semua aktiviti ziarah rumah ke rumah dan ziarah kubur semasa sambutan Hari Raya Aidilfitri adalah tidak dibenarkan berikutan pelaksanaan PKP 3.0 mulai 12 Mei hingga 7 Jun depan.

Muhyiddin berkata solat sunat Aidilfitri di masjid dan surau dibenarkan dengan kehadiran jemaah tidak melebihi 50 orang bagi masjid dan surau yang boleh memuatkan lebih 1,000 jemaah dan 20 orang bagi masjid dan surau yang boleh memuatkan kurang daripada 1,000 jemaah.

Jelasnya, had bilangan jemaah yang sama terpakai bagi solat fardu lima waktu dan solat Jumaat, manakala operasi rumah ibadah bukan Islam juga akan diperketatkan dengan SOP ditetapkan oleh Kementerian Perpaduan Negara.

Tambah, Muhyiddin, langkah-langkah khusus yang sedang dilaksanakan di Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan diteruskan.

“Tarikh kuat kuasa larangan rentas daerah dan negeri serta larangan aktiviti sosial, sukan dan pendidikan adalah bermula pada 10 Mei hingga 6 Jun 2021 seperti yang telah diumumkan oleh Menteri Kanan Pertahanan pada 8 Mei 2021.

“Tarikh kuat kuasa bagi larangan-larangan dan arahan-arahan lain bermula pada 12 Mei hingga 7 Jun 2021. Sepanjang tempoh ini, semua sektor ekonomi dibenarkan untuk beroperasi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata SOP terperinci bagi semua larangan dan arahan yang terkandung dalam Perintah Kawalan Pergerakan ini akan diumumkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN)

Dalam pada itu, Muhyiddin berkata kerajaan akan terus menggunakan sistem HIDE untuk memantau premis dan kawasan hotspot COVID-19 serta mengambil tindakan susulan seperti yang telah diputuskan.

“Saya berharap semua rakyat terus berdisiplin dan mematuhi SOP bagi memutuskan rantaian jangkitan COVID-19. Yang terbaik ialah duduk di rumah atau stay at home untuk bersama-sama melandaikan lengkukjangkitan COVID-19.

“Kita telah berjaya melandaikan lengkuk jangkitan COVID-19 dalam gelombang pertama dan kedua penularan wabak ini. Saya ingin mengingatkan gelombang ketiga yang sedang kita hadapi ini lebih ganas dan kritikal. Kita masih belum menang.

“Hadapilah gelombang ketiga ini dengan penuh disiplin. Hanya diri kita yang boleh jaga nyawa kita sendiri selain ketentuan Ilahi. Duduklah di rumah jika tiada perkara penting yang perlu diurus.

“Wabak ini menjadi lemah dan tewas jika kita mengamalkan disiplin kendiri yang tinggi. Disiplin kendiri ini bukanlah sukar untuk dilaksanakan.

“Elakkan tempat yang sesak, jaga penjarakan fizikal, sentiasa memakai pelitup muka di tempat awam dan bersihkan tangan anda pada setiap masa di samping mengamalkan kebersihan kendiri yang baik. Insya-Allah, dengan pertolongan Allah s.w.t. kita akan berjaya menewaskan virus COVID-19,” katanya.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.