nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bekas Sarjan tolak vaksin fail semakan kehakiman

27 SEPT: Seorang bekas sarjan tentera yang diberhentikan perkhidmatan oleh Tentera Darat Malaysia (TDM) selepas ingkar arahan untuk mengambil vaksin memfailkan permohonan semakan kehakiman.

Wan Ramli Wan Seman, 39, memfailkan permohonan itu menerusi Tetuan Suzana Norlihan & Co terhadap Leftenan-Kolonel Sharull Hesham Md Yasin; Leftenan Mohamad Azammunir Mohd Ashri; Panglima TDM, Jeneral Tan Sri Zamrose Mohd Zain, TDM dan kerajaan sebagai responden.

Dalam permohonan itu, Wan Ramli turut memohon satu deklarasi surat pemberhentian bertarikh 4 Ogos lalu tidak sah dan tiada kesan.

Menerusi afidavit sokongannya, Wan Ramli memaklumkan sudah berkhidmat selama 19 tahun tanpa sebarang rekod disiplin.

Katanya, tarikh penamatan perkhidmatan asal pada 2 Januari 2023, bagaimanapun beliau dipecat secara tidak terhormat pada 26 Ogos 2021 mengikut empat seksyen Akta Angkatan Tentera 1972.

Wan Ramli berkata, akibat pemberhentian itu, hak pencennya dinafikan mengikut Artikel 147 Perlembagaan Persekutuan.

Sehubungan itu, beliau turut memohon kos dan relif yang difikirkan wajar oleh mahkamah.

Pada 23 Ogos lalu, TDM mengesahkan seorang anggotanya diberhenti kerja kerana menolak pengambilan vaksin COVID-19.

TDM dalam kenyataan berkata, tindakan itu susulan setiap anggotanya wajib mengambil suntikan itu, terutama sebelum melaksanakan penugasan dan kegagalan berbuat demikian boleh menyebabkan mereka dikenakan tindakan tatatertib kerana ingkar perintah ditetapkan.

Wan Ramli, dari Batalion ke-24 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) di Rasah, Negeri Sembilan dikatakan akan kehilangan pencen yang sepatutnya diterima 16 bulan lagi.

Sementara itu, sarjan berkenaan memberitahu BH, ada tiga sebab utama beliau menolak pelalian COVID-19; pertama kerana kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah sebelum ini yang didakwanya pernah mengumumkan penggunaan vaksin itu masih pada peringkat kajian.

“Kedua, (bekas) Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin memaklumkan dalam Parlimen, tiada paksaan pengambilan vaksin terhadap mana-mana individu, termasuk petugas barisan hadapan.

“Akhir sekali, saya tidak yakin dengan vaksin atau ubat yang dimasukkan dalam badan dengan apa cara sekalipun, apabila ia masih dalam kajian,” katanya.

Beliau mengakui dihubungi pelbagai pihak, termasuk peguam untuk membincangkan tindakan undang-undang, selepas perkongsiannya mengenai perkara itu di Facebook tular.

“Setakat ini saya tidak memikirkan sebarang tindakan lanjut di mahkamah berhubung isu berbangkit,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.