nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

SPRM buka 687 kertas siasatan sejak Januari lalu

1 OKT: Sebanyak 687 kertas siasatan dibuka Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam tempoh antara Januari dan Ogos lalu termasuk 149 membabitkan kes berprofil tinggi, berkepentingan awam, serta sensitif, manakala 538 kes dalam kategori biasa.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki berkata SPRM juga menahan 660 individu dalam tempoh sama dengan 347 individu sudah dituduh di mahkamah termasuk pegawai tinggi kerajaan dan ahli perniagaan.

Beliau berkata SPRM terus melaksanakan operasi, tangkapan dan pertuduhan di mahkamah meskipun ketika pelaksanaan sekatan pergerakan dalam negara bagi menyekat penularan pandemik COVID-19.

“Dengan tindakan-tindakan operasi yang konsisten, sistematik, dan berimpak tinggi, saya percaya kita mampu mewujudkan satu suasana ‘deterrent’ dan perasuah-perasuah akan lebih gentar untuk terlibat dalam gejala rasuah dan salah guna kuasa.

AZAM

“Amat penting untuk kita hantar satu mesej yang kuat dan jelas kepada perasuah-perasuah bahawa kita tidak akan sama sekali berkompromi dan bertoleransi dengan perbuatan keji yang boleh menghancurkan kemakmuran negara,” katanya pada Majlis Sambutan Ulang Tahun SPRM ke-54, hari ini.

Mengulas lanjut, Azam berkata usaha memperkasa SPRM dari aspek pembangunan kapasiti dan keupayaan perlu berjalan secara berterusan dengan sokongan penuh oleh kerajaan serta seluruh rakyat Malaysia.

“Ini bagi membolehkan SPRM mampu mencapai visinya untuk mewujudkan masyarakat Malaysia yang bebas daripada rasuah serta menjadi agensi pencegahan rasuah bertaraf dunia,” katanya.

Sambutan Ulang Tahun SPRM Ke-54 dengan tema “Semarakkan Integriti, Rasuah Diperangi” kali ini dilaksanakan secara sederhana bagi mematuhi prosedur operasi standard kesihatan dan keselamatan serta mengikut arahan Majlis Keselamatan Negara.

Dalam perkembangan lain, Azam berkata SPRM juga berharap kerajaan dapat mewujudkan Akta Dana Politik sebagai usaha membentuk integriti situasi politik negara.

Azam berkata, akta tersebut diperlukan bagi mengelakkan timbulnya isu rasuah, salah guna kuasa dan penyelewengan selain menjamin integriti dalam kalangan ahli politik.

“Saya percaya semua parti ada menerima sumbangan daripada pelbagai pihak untuk menggerakkan parti mereka.

“Oleh itu, perlu ada satu penjelasan dalam sumbangan yang diterima ahli politik sama ada ia dikelaskan dalam sumbangan yang dibenarkan atau berbaur rasuah bagi memudahkan SPRM faham dan mengelaskan kes berkenaan.

“Pusat Governans, Integriti dan Antirasuah Nasional (GIACC) merupakan badan yang mengepalai draf undang-undang terbabit sebelum dibawa ke Parlimen,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.