nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MKN tentukan tarikh pelancongan antara negeri dibuka

2 OKT: Pelancongan, Seni dan Budaya, menyerahkan kepada Majlis Keselamatan Negera (MKN) untuk memutuskan tarikh pembukaan aktiviti pelancongan antara negeri.

Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Datuk Seri Nancy Shukri berkata, beliau tidak dapat menyatakan tarikh pembukaan itu kerana ia akan ditentukan oleh MKN dan akan diumumkan oleh Perdana Menteri kelak.

“Pelancongan domestik antara negeri dirancang mula dibuka pada 1 Oktober lalu, tetapi kemudian ditangguh sehingga 90 peratus rakyat negara ini sudah menerima dua dos vaksin.

“Buat masa ini, hanya pelancongan dalam negeri sendiri yang dibenarkan, kecuali Langkawi yang dibuka untuk gelembung pelancongan (travel bubble), iaitu antara negeri,” katanya dalam satu sidang media hari ini sempena lawatan kerjanya ke Pekan Simunjan, Samarahan, Sarawak.

Terdahulu Nancy mengadakan tinjauan ke pusat pemberian vaksin (PPV) di Sekolah Menengah Kerajaan (SMK) Simunjan dan Rumah Rehat Simunjan yang baharu di mana Bank Rakyat akan menempatkan mesin ATM dan DCMnya bagi memudahan urusan perbankan di kalangan penduduk daerah Simunjan.

Nancy berkata selain Langkawi, Melaka juga ditawar untuk program gelembung pelancongan, tetapi kerajaan negeri itu menolak dengan alasan sukar untuk mengawal kemasukan pelawat ketika pandemik COVID-19.

Mengenai program gelembung pelancongan antara negara, Nancy berkata beliau akan mengadakan perbincangan bilateral dalam masa dua minggu akan datang dengan rakan sejawatan dan pegawai dari beberapa negara mengenai prosedur operasi standard (SOP) yang akan dipersetujui bersama.

Katanya, kementeriannya juga sudah mempunyai draf panduan SOPnya yang akan dikemukakan kepada MKN untuk kelulusan.

Ditanya tindakan Sarawak yang sudahpun membuka pelancongan domestiknya bermula 1 Oktober lalu, Nancy berkata, negeri ini mempunyai kementeriannya sendiri yang menguruskan perkara-perkara berkaitan pelancongan.

Bagaimanapun, katanya, esok beliau akan mengadakan pertemuan dengan Menteri Pelancongan, Seni dan Kebudayaan Sarawak, Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah untuk membincangkan perkara tersebut secara lebih terperinci.

Pada 30 September lalu, Abdul Karim telah mengumumkan Sarawak mulai membuka pelancongan domestiknya mulai 1 Oktober dengan penetapan SOP yang ketat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.