nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bila PRU-15: Ini pendapat Annuar Musa

2 JUN: Hadiri sambutan ulang tahun Barisan Nasional (BN) hari ini. Alhamdulillah satu majlis yang baik, kehadiran pun baik dan ucapan-ucapan yang baik.

Isyarat supaya segera buat persiapan untuk Piihan Raya Umum (PRU) adalah sesuai. Kita sudah masuk tahun ke-5 pasca PRU-14. Memang wajar, kerana masa tidak banyak yang tinggal.

Saya juga setuju PRU disegerakan, sebaik saja BN sudah siap siaga.

Dari arahan tadi oleh Perdana Menteri (PM) dan pengerusi, terutama pada timbalan pengerusi BN, berapa lamakah agaknya masa diperlukan untuk benar-benar ready (bersedia). Harapnya jangan terlalu lama, dan jangan juga terlalu cepat, sehingga yang belum “ready” dikatakan ready.

BN perlu berhati-hati agar tidak silap perhitungan. Analisa “readiness” tidak boleh dibuat secara retorik. “State of readiness” bukan boleh ditanya segenap “tepi jalan” tapi dengan penuh cermat. Semak kesiagaan di kubu-kubu BN (retain) terlebih dulu,kemudian semak kawasan nak ditawan semula (regain). Hati-hati bila yang menyatakan ready tapi sebenarnya datang dari kawasan yang langsung tiada harapan untuk BN.

Konvensyen Barisan Nasional bersempena Sambutan Ulang Tahun ke-48 diadakan di ibu negara semalam.

Dalam kata lain, bilakah tarikh nak diadakan PRU, perlu jadi rahsia dan “trump card” para “general”. Merekalah yg harus bincang secara tertutup setelah menimbang semua sudut kesiapsiagaan.

Tadi pengerusi BN bertanya pada khalayak, bila mereka mahu PRU diadakan. Kemudian disuruh berdiri. Saya perhatikan ramai terpinga-pinga, ramai juga yang spontan berdiri. Ada yang tunggu nak tengok kawan berdiri atau tidak. Ada yang berdiri tapi memberitahu pendirian yang berbeza. Biasalah dalam situasi yang begitu.

Saya setuju PRU disegerakan sebaik saja BN benar-benar sudah siap siaga. Tapi saya tidak pun berdiri. Saya tidak perlu berdiri hanya kerana orang lain berdiri, atau kerana segan, tak tergamak, kerana disuruh berdiri dan sebagainya.

Pengalaman saya telah banyak menyaksikan yang didakwa yakin menang, akhirnya kalah, yang dikata “ready” sebenarnya belum ready, yang kononnya ada dana, kehabisan dana selepas beberapa hari kempen bermula, yang dikata ramai “putih” akhirnya “hitam” dan sebagainya.

Saya berpegang pada prinsip. Tarikh pilihan raya adalah senjata parti yang sedang memerintah…BN. Ia perlu dibincang tertutup. Sementara itu kita perlu jujur. Kalau sudah “ready” kata ready. Tapi kalau kerja pun belum buat, dana belum tersedia, data belum terurus, jentera belum terlatih, tapi kita mendakwa kita sudah “ready”, itu menolak ikhtiar namanya.

Saya percaya YAB PM akan memberi semula mandat pada rakyat, bukan dalam tergopoh gapah, atau di saat suasana yang berterabur, sebaliknya diketika rakyat bersedia dan yakin untuk memberi mandat kepada yang sedang berkuasa…iaitu BN. Tiga garis panduan yang dicadang YAB PM dalam ucapannya tadi amat releven sekali…Itu namanya The Winning Formula.

Sementara itu, yang terbaik bagi kita adalah untuk segera bekerja, merapatkan saf, mengawal kubu-kubu BN, dan mengatur strategi menawan kawasan-kawasan lawan.

“Know yourselves, know your enemies, one hundred battles, one hundred victories”– Tsun Tzu “The Art of War” – Tan Sri Annuar Musa (Menteri Komunikasi dan Multimedia)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.