nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Institusikan pengalaman Malaysia tangani pandemik COVID-19

22 SEPT : Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berpandangan bahawa pengalaman Malaysia dalam menangani pandemik COVID-19 perlu diinstitusikan bagi memastikan Kementerian Kesihatan (KKM) dan negara sentiasa berada dalam keadaaan bersedia sekiranya muncul pandemik baharu pada masa akan datang.

Beliau berkata, pengalaman-pengalaman dan tatacara pengendalian COVID-19 boleh dijadikan panduan berguna kepada pegawai-pegawai di KKM kelak.

“Pengalaman pandemik sangat berharga. Ia mesti diinstitusikan sebab pegawai yang berada di KKM sewaktu pandemik (COVID-19) suatu hari nanti akan bersara.

“Saya pun mungkin tidak lama lagi tidak akan berada di sini, yang penting pengalaman itu diinstitusikan supaya ketersediaan bagi menangani pandemik akan datang adalah sesuatu yang dapat kita turunkan kepada pegawai-pegawai akan datang,” katanya.

Beliau berkata kepada pemberita semasa temu bual Setahun Pencapaian Sebagai Menteri Kesihatan, di Putrajaya, baru-baru ini.

Khairy berkata, sekiranya berlaku pandemik kesihatan lagi di masa hadapan, negara akan lebih bersedia dari pelbagai aspek termasuk cara berkomunikasi yang betul untuk menyampaikan maklumat kepada rakyat.

“Jangan pengalaman dan segala langkah-langkah yang telah pun diambil oleh KKM dan kerajaan kita lupakan. Jika berlaku pandemik akan datang kita sudah tahu tatacaranya, bagaimana hendak berkomunikasi dengan rakyat, apakah langkah-langkah yang perlu dibuat, apakah pengajaran yang kita telah belajar daripada pengalaman lepas.

“Semua ini kita telah senaraikan dan kita akan minta supaya dicerakin kepada pegawai-pegawai yang akan datang supaya mereka dapat tahu apakah pengalaman kita dari tahun 2020 hingga 2022. Inilah amalan terbaik yang telah kita buat,” katanya.

Sementara itu, menyedari tempohnya sebagai menteri kesihatan “tidak lama”, Khairy berkata beliau sedang berusaha menyelesaikan beberapa tugasannya sebelum pembubaran Parlimen bagi memastikan segala dasar dan perancangan KKM berjalan dengan baik.

“Saya ambil kiraan biasa, ikut kiraan biasa Parlimen mesti dibubarkan pada pertengahan tahun hadapan, kita bakal memasuki suku keempat tahun ini.

“Saya terpaksa cakap begini sebab kita kena biasakan pegawai juga kerana dalam tempoh kita bubarkan Parlimen, dah tak ada menteri. Setiap kementerian akan meneruskan perkhidmatan secara juruterbang auto yang diketuai oleh ketua setiausaha kementerian dan sebagainya.

“Kalau saya berpura-pura bahawa Pilihan Raya Umum ke-15 tidak akan berlaku, maka pegawai tak reti, jadi kita kena buat segala persiapan mulai sekarang,” katanya.

Sementara itu, ditanya apakah yang ingin dilaksanakan lagi sekiranya mempunyai “masa tambahan” di KKM, Khairy berkata, menambah baik prasarana dan fasiliti kesihatan serta memberi tumpuan kepada kebajikan jururawat dan pengamal kesihatan bersekutu adalah antara perkara yang ingin dilakukannya.

“Sejak beberapa minggu lalu, saya turun ke lapangan untuk meninjau fasiliti kesihatan di luar bandar termasuk di Sabah, Sarawak, Kedah dan beberapa negeri lain.

“Saya melihat status prasarana kesihatan kita banyak yang berada dalam keadaan daif dan sekiranya diberikan “waktu tambahan” mestilah perkara itu menjadi satu daripada keutamaan supaya kita tidak bazirkan pengalaman menghadapi pandemik,” katanya, selain turut akan memberi tumpuan kepada soal kebajikan kumpulan jururawat dan pengamal kesihatan bersekutu yang lain.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.