nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Motosikal disita: Pastikan jaminan keselamatan ‘rider’ p-hailing

18 SEPT: Isu terbaharu membabitkan motosikal seorang ‘rider’ disita gara-gara lesen tamat tempoh serta tiada insurans mendapat perhatian Menteri Komunikasi dan Digital.

Fahmi Fadzil menerusi hantaran di Facebooknya hari ini memaklumkan beliau mengadakan pertemuan dengan beberapa pihak berkaitan bagi memahami situasi sebenar keadaan di bawah.

Beliau menyimpulkan aspek keselamatan jalan raya dan pematuhan undang-undang amat penting.

“Kita semua tahu kes motosikal seorang rider Foodpanda yang disita di Nilai baru-baru ini akibat lesen tamat tempoh dan motosikal tiada insuran.

“Hari ini saya telah bertemu pihak Foodpanda, Grab serta wakil JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan), KKD (Kementerian Komunikasi dan Digital) dan MDEC (Malaysian Digital Economy Corporation) untuk faham bagaimana seorang ‘rider’ boleh bekerja tanpa lesen atau insuran motosikal yang sah hingga berlaku insiden tersebut.

“Saya difahamkan, secara keseluruhan terdapat hampir 200,000 rider pelbagai platform di seluruh negara. Pihak JPJ memaklumkan dari 1,242 kemalangan jalan raya sehingga Mei 2022, 112 orang ‘rider’ p-hailing meninggal dunia.

“Oleh itu, aspek keselamatan jalan raya dan pematuhan undang-undang amat penting,” katanya.

Hasil pertemuan itu, Fahmi mengalu-alukan semangat semua pihak yang hadir untuk sama-sama mengusahakan penyelesaian bagi memastikan ‘rider’ yang bertugas dapat bekerja dengan lebih selamat.

“Terima kasih kepada Grab dan Foodpanda atas kesudian bertemu. Saya alu-alukan semangat mereka untuk usahakan beberapa penyelesaian termasuk notifikasi peringatan lesen tamat tempoh agar ‘riders’ dapat melakukan kerja dengan lebih selamat,” katanya.

Sehubungan itu, Fahmi berkata KKD menerusi MDEC akan terus bersama sektor p-hailing dalam usaha memajukan ekonomi digital di Malaysia.

Sebelum ini, tular di media sosial seorang ‘rider’ Food Panda berjalan kaki sambil menggalas beg penghantaran selepas motosikalnya disita JPJ susulan menunggang dengan lesen tamat tempih serta tiada insurans.

Menurut JPJ Negeri Sembilan, tindakan penyitaan itu dilakukan bagi menjaga keselamatan penunggang tersebut dan pengguna jalan raya lain kerana tidak dilindungi insurans.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.