nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PM jamin harga beras tempatan tidak naik

19 SEPT : Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan harga beras tempatan tidak akan naik.

Menurut Anwar, beliau sudah mengarahkan menteri-menteri yang berkaitan untuk turun padang bagi memantau harga barangan di pasaran.

“Walaupun kita beri jaminan harga beras tempatan tidak naik tapi ada laporan tentang kekurangan (bekalan) di beberapa tempat dan mesti ditangani dengan baik.

“Cuma saya harap ahli Yang Berhormat faham kenaikan harga bawang, fahamkanlah bahawa sejak Ogos lalu duti eksport bawang dari India naik 40 peratus. Kita kena faham ini dan India buat keputusan naikkan duit eksport bawang 40 peratus, tentunya kita di Malaysia yang membeli bawang dari India akan terkesan dari harga itu begitu juga keputusan India bulan lalu untuk hadkan (eksport) beras putih,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menggulung perbahasan usul Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia ke-12 (KSP RMKe-12) bagi Kementerian Kewangan di Dewan Rakyat, hari ini.

Anwar yang juga Menteri Kewangan berkata berdasarkan teori bekalan dan permintaan perkembangan berkenaan sudah pasti akan mengakibatkan kenaikan harga barangan.

Justeru, kerajaan telah mengambil langkah dengan memberikan tambahan subsidi bagi menjamin harga beras tempatan di paras yang rendah. 

“… jadi ikut teori  bekalan dan permintaan bila eksport dihadkan harga naik maka kita tambah subsidi untuk menjamin beras tempatan tidak naik harga,” katanya.

Dalam pada itu, beliau memaklumkan perincian pelaksanaan subsidi bersasar akan dibentangkan dalam Belanjawan MADANI Kedua 2024, Oktober ini.

Beliau memberi jaminan sebarang rasionalisasi subsidi yang dilaksanakan tidak akan membebankan golongan berpendapatan menengah dan bawahan.

“Ini kerana sebarang penyesuaian yang membebankan tentu akan menambah beban sedia yang ditanggung oleh golongan miskin,” katanya.

Menurutnya lagi, turut akan dibentangkan adalah perincian mengenai percukaian dan penambahan pendapatan negara bagi membolehkan kerajaan berbelanja mengikut keupayaannya. 

Mengenai pengecualian cukai batik, Anwar berkata kerajaan menyediakan pengecualian duti import ke atas kain sutera putih, rayon dan voile serta kain kapas putih.

Tambahnya, pengecualian duti import boleh dituntut daripada Jabatan Kastam Diraja dengan butiran 62, Perintah Duti Kastam (Pengecualian) 2017.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.