nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Filipina tuduh China pasang penghadang terapung di Laut China Selatan

24 SEPT : Filipina menuduh dan mengutuk tindakan China memasang ‘penghadang terapung’ di kawasan yang dipertikaikan di Laut China Selatan, lapor Reuters.

Tiga bot pengawal pantai China dan bot perkhidmatan maritim China dilihat memasang objek itu apabila kapal Filipina tiba.

Kawasan itu merupakan lokasi perikanan tradisional nelayan Filipina.

“Pengawal pantai Manila dan Biro Perikanan dan Sumber Akuatik mengutuk pemasangan objek berkenaan di sebahagian daripada Beting Scarborough,” menurut jurucakap pengawal pantai, Commodore Jay Tarriela melalui ciapan di X.

Katanya, pemasangan perhadang itu menghalang bot nelayan Filipina daripada memasuki tersebut sekali gus menyukarkan mereka menjalankan aktiviti menangkap ikan serta menjejaskan mata pencarian.

Tarriela berkata, kakitangan pengawal pantai dan Biro Perikanan Filipina menemui penghadang terapung dianggarkan sepanjang 300 meter dalam rondaan rutin pada Jumaat berhampiran beting yang dikenali sebagai Bajo de Masinloc.

Setakat ini Kedutaan China di Manila tidak memberi sebarang reaksi.

China menuntut 90 peratus perairan Laut China Selatan, termasuk kawasan yang bertindih dengan zon ekonomi eksklusif (ZEE) Vietnam, Malaysia, Brunei, Indonesia dan Filipina.

Pada 2012, Beijing merampas Beting Scarborough dan memaksa nelayan dari Filipina pergi lebih jauh untuk menangkap ikan namun melalui hubungan dua hala yang semakin baik di bawah Presiden Rodrigo Duterte sebelum ini, Beijing membenarkan nelayan Filipina kembali ke beting yang tidak berpenghuni itu.

Namun ketegangan kembali memuncak sejak penggantinya, Ferdinand Marcos Jr menerajui jawatan utama pentadbiran Filipina tahun lalu.

*Foto : Philippine Coast Guard

Get real time updates directly on you device, subscribe now.