nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Menteri Kewangan saran lupus faedah terakru untuk 6 bulan

2 MEI: Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz, menyarankan supaya semua institusi kewangan yang terbabit dalam moratorium mempertimbang bagi melupuskan kadar faedah terakru (bagi pinjaman sewa beli) atau keuntungan (bagi pembiayaan Islam berkadar tetap) sepanjang tempoh enam bulan skim tersebut.

Kenyataan beliau itu dibuat berikutan timbulnya kekeliruan umum mengenai kadar faedah atau keuntungan yang dikenakan berkaitan skim moratorium atau penangguhan bayaran balik pinjaman sewa beli yang ditawarkan oleh institusi kewangan.

“Antara punca kekeliruan ini disebabkan pelbagai sumber yang membawa maklumat kurang tepat,” katanya menerusi catatan terbaharunya di laman Facebooknya, Sabtu.

Beliau berkata demikian bagi mengulas persoalan yang banyak ditimbulkan dalam media massa dan masyarakat sendiri.

Menjelaskan perkara itu, Zafrul berkata memang terdapat bank yang menawarkan moratorium pinjaman tanpa mengenakan faedah terakru (accrued interest) atau faedah dikompaun (compounded interest) atas pinjaman.

Namun, ia tidaklah merangkumi semua produk pinjaman dan setiap bank mengambil pendekatan tersendiri dalam hal mengenakan faedah sewaktu tempoh moratorium.

Tambahnya, meskipun perkara ini tertakluk di bawah Akta Bank Negara 2009, namun kerajaan akan mengambil langkah proaktif bagi menyelesaikan kemelut ini serta membantu golongan B40 dan M40.

“Dalam keadaan ekonomi yang serba mencabar disebabkan oleh wabak COVID-19, saya amat berharap pandangan ini dapat diberi pertimbangan yang sewajarnya oleh BNM dan juga institusi-institusi kewangan dalam negara,” ujarnya. – Oleh ASLINDA NASIR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.