nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pelaksanaan PKPB bukan keputusan terburu-buru – Tengku Zafrul

2 MEI: Kerajaan menegaskan keputusan membenarkan hampir semua sektor ekonomi beroperasi di bawah pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bukanlah tindakan terburu-buru atau pun didorong oleh desakan pihak-pihak tertentu.

Jelas Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz kerajaan sebaliknya telah mengkaji data-data (ekonomi, kewangan dan kedudukan Covid-19) terlebih dahulu sebelum membuat pengumuman pelaksanaan PKPB bermula 4 Mei ini.

“Sebelum kita (kerajaan) membuka sektor ekonomi beroperasi, kita kena lihat data penting dahlu selain memenuhi enam kriteria yang ditetapkan oleh WHO (Pertubuhan Kesihatan Antarabangsa) dahulu…bukan terburu-buru.

“Kalau ada pihak yang belum bersedia (beroperasi) pada 4 Mei ini, janganlah buka dahulu sehingga mereka bersedia. Mungkin ada syarikat perlu ambil masa satu minggu kerana perlu membuat pelaburan atau sebagainya..tidak semestinya syarikat mesti buka 4 Mei ini,” jelasnya dalam program bual bicara Eksklusif TV3 yang siarkan secara langsung, petang Sabtu.

Pada masa sama, Tengku Zafrul menyatakan kerajaan sememangnya bersedia membuka ekonomi berdasarkan enam fasa pendekatan pemulihan ekonomi yang ditetapkan oleh kerajaan sebagaimana yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, semalam.

Enam fasa pendekatan itu jelasnya ialah ketegasan (resolve), ketahanan (resilience), menjana semula (restart), pemulihan (recovery), memperkasa (revitalize) dan menyusun semula (reform).

“Sekarang ini kita (negara) berada dalam fasa ketiga iaitu restart menjana semua aktiviti ekonomi.

“Sebenarnya operasi ekonomi telah pun dibuka secara berperingkat sejak pelaksanaan PKP fasa pertama sebelum ini dengan membenarkan operasi sektor elektrik dan elektronik. Dikuti PKP fasa kedua yang mana kita buka lagi lapan sektor. Bagaimanapun semua operasi ekonomi yang dibuka perlu ikut prosedur operasi standard (SOP). – Oleh YAZID ALIAS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.