nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

NAM perlu bantu negara kecil tangani Covid-19

5 MEI: Pergerakan Negara-Negara Berkecuali (NAM) perlu memainkan peranan penting bantu negara-negara kecil mendapat bekalan perubatan dan vaksin dalam memerangi Covid-19.

Justeru, Malaysia mengalu-alukan penubuhan Petugas Khas NAM, kata Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata demikian dalam ucapan Sidang Kemuncak Secara Dalam Talian NAM Berhubung Covid-19 yang berlangsung menerusi persidangan video, malam tadi.

Jelas Muhyiddin mengenai penubuhan Petugas Khas NAM, katanya ia berfungsi membangunkan pangkalan data untuk keperluan kesihatan asas, termasuk mengenal pasti keperluan sosial serta kemanusiaan dalam kalangan negara anggota NAM.

“Kita tidak keseorangan dalam peperangan menentang musuh tidak kelihatan. Semua dalam kalangan kita sudah dan akan terus terkesan akibat Covid-19.

“(Menentang) pandemik ini memerlukan kekuatan kolektif dan solidariti kerana kita saling bergantung antara satu sama lain.

“Dengan itu, Malaysia mengalu-alukan penubuhan Petugas Khas NAM yang akan mewujudkan pangkalan data biasa untuk keperluan perubatan asas serta mengenal pasti keperluan sosial dan kemanusiaan negara anggota NAM,” katanya.

Selain itu, Perdana Menteri juga mengalu-alukan inisiatif Azerbaijan untuk mempromosikan nilai pelbagai hala menerusi Sidang Kemuncak Dalam Talian.

Sebagai sebuah pergerakan, beliau berkata, ia mewakili 120 negara, 17 negeri dan 10 organisasi global sebagai pemerhati.

“Secara kolektifnya, kita membentuk hampir dua pertiga anggota Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan memimpin 55 peratus, lebih daripada separuh dari populasi dunia.

“Sekiranya Covid-19 membuktikan sesuatu kepada kita sebagai negara yang berkecuali, adakah wabak ini telah meratakan padang permainan di dunia ini?

“Berapa negara kecil hanya sama kuat, jika tidak lebih baik, daripada negara besar dalam menguruskan coronavirus baharu.

“Oleh itu, ini adalah masanya untuk kita sebagai negara berkecuali untuk bersama-sama dan buktikan dengan kekal bersatu, padu dan tabah. Kita dapat buktikan kepada dunia bahawa kita dapat mengatasi pandemik ini dan muncul sebagai kekuatan utama ‘new global order’ selepas Covid-19, Insya-Allah,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.