nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pas MY30 bukti kerajaan prihatin kebajikan rakyat

15 JUN: Kos pelaksanaan pas perjalanan tanpa had MY30 oleh Kumpulan Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) dan kerajaan tidak sepatutnya dijadikan isu oleh pihak tertentu.

Pengerusi Prasarana, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman berkata, inisiatif tersebut sebenarnya bertujuan menjaga kebajikan dan membantu meringankan beban kewangan rakyat yang kesusahan akibat penularan wabak COVID-19, sejak Mac lalu.

Beliau menambah, walaupun keuntungan Prasarana menyusut akibat pengurangan penumpang selepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mulai 18 Mac lalu, ia tidak bermakna kerajaan akan mengabaikan kebajikan rakyat.

“Prasarana adalah syarikat milik kerajaan jadi tidak salah jika kita memperkenalkan produk My30 untuk membantu rakyat yang menjadi pengguna perkhidmatan awam di negera ini.

“Berapa kerugian, tidak ada masalah tentang kerugian tetapi yang menerima keuntungan adalah para penumpang. Penumpang untung, rakyat suka hati kerajaan pun senang hati,” katanya kepada pemberita selepas membuat tinjauan pelaksanaan pas perjalanan My30 di KL Sentral, Kuala Lumpur, hari ini.

Sebelum ini, kerajaan mengumumkan pas My30 eksklusif kepada rakyat Malaysia dan sah untuk tempoh enam bulan sahaja di mana Prasarana membuka pembelian pas perjalanan My30 untuk memberikan lebih penjimatan kepada penggunanya selama 30 hari.

Dengan hanya RM30 sebulan atau RM1 sehari, warga kota boleh menggunakan perkhidmatan ketiga-tiga rangkaian LRT Laluan Ampang, Lauan Seri Petaling dan Sunway, semua bas Rapid KL di Lembah Klang dan Selangor termasuk MRT bermula hari ini.

Pengguna boleh melanggan pakej My30 ini di semua 122 stesen LRT, MRT, monorel, MRT termasuk lima hab bas Rapid KL di Pasar Seni, Seksyen 2 Shah Alam, Greenwood Terminal Kajang dan Sri Nilam.

Tajudin dalam pada itu yakin dengan pelaksanaan pas perjalanan My30, jumlah pengguna pengangkutan awam akan meningkat seperti sebelum pelaksanaan PKP.

“Kita harap ia membantu ramai penumpang kita, yang dianggarkan kalau keadaan wabak Covid-19 semakin pulih jumlah pengguna pengangkutan awam akan kembali normal kepada 700,000 hingga 800,000 penumpang sehari,” jelasnya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Prasarana (Operasi), Muhammad Nizam Alias mengesahkan kadar penggunaan kemudahan sistem pengangkutan awam kini meningkat kepada lebih 30 peratus selepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), bermula minggu lalu.

Berikutan itu Muhammad Nizam berkata beliau optimis jumlah pengguna pengangkutan awam akan terus meningkat dengan pengenalan pas perjalanan tanpa had My30 mulai hari ini.

“Semasa tempoh PKP kita hanya membawa lebih kurang 10 peratus penumpang daripada biasa, maknanya dalam lingkungan 75 orang dalam LRT.

“Manakala, dalam PKPB meningkat kepada 20 peratus dan beberapa hari ini sejak PKPP dilancarkan peningkatan kepada 33 peratus iaitu satu pertiga daripada kebiasaan,” katanya.

Muhammad Nizam turut menjangka lebih ramai lagi warga kota menggunakan pengangkutan awam disebabkan sebahagian besar daripada mereka telah mula bekerja. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.