nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Akibat COVID-19, kakitangan awam Singapura tiada bonus pertengahan tahun

19 JUN:Tiada bayaran komponen berubah tahunan (AVC) bagi kakitangan awam Singapura pertengahan tahun ini malah akan menerima potongan gaji bagi penjawat awam gred superscale antara 0.5 hingga satu bulan berdasarkan kekananan mereka.

Memetik laporan BERNAMA, keputusan itu dibuat Jabatan Perkhidmatan Awam (PSD) republik itu berikutan keadaan ekonomi yang semakin suram dan hasil rundingan rapat dengan kesatuan sektor awam.

PSD menyatakan pandemik COVID-19 telah mempengaruhi keadaan ekonomi yang belum pernah terjadi sebelum ini secara luaran dan domestik.

“Ini berikutan potongan gaji yang diumumkan sebelum ini sebanyak 0.5 bulan terhadap pegawai kanan perkhidmatan awam dalam kedudukan kepimpinan utam, yang diumumkan pada Februari lalu,” kata PSD dalam laman sesawangnya hari ini.

PSD menambah, langkah itu mengambil kira saranan Majlis Gaji Kebangsaan (NWC) yang dilancarkan pada Mac lepas, menggesa majikan dan pekerja memainkan peranan masing-masing dengan pihak pengurusan membantu mengurangkan kos dan mengekalkan pekerjaan.

Memetik anggaran terkini Kementerian Perdagangan dan Perusahaan, PSD menjelaskan, kementerian itu telah menurunkan ramalan pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) tahun ini kepada ‘negatif tujuh peratus hingga negatif empat peratus’, daripada ramalan awal ‘negatif empat peratus hingga negatif satu peratus’.

“Pasaran tenaga kerja juga mencatatkan penurunan. Jumlah pekerjaan (tidak termasuk pekerja domestik asing) bagi suku pertama 2020 telah menguncup secara mendadak. Jumlah pengangguran pemastautin dan warganegara terus meningkat pada Mac 2020, manakala pemberhentian pekerja meningkat pada suku tersebut.

Perkhidmatan Awam Singapura mempunyai kira-kira 146,000 pegawai di 16 kementerian dan lebih 50 Lembaga Badan Berkanun serta 85,000 anggota penjawat awam.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.