nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kluster Kidurong catat 6 kes positif COVID-19

19 JUN: Satu kluster baharu COVID-19 yang dinamakan Kluster Kidurong, dikesan di Bintulu, Sarawak yang setakat ini mempunyai enam kes positif.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes indeks kluster berkenaan ialah seorang pelajar insititut pengajian tinggi awam di mana dia dikesan positif pada 12 Jun lalu.

Menurut beliau, empat ahli keluarga pelajar IPTA berkenaan termasuk ibu bapa dan dua adik beradiknya serta seorang rakan bapanya juga disahkan positif.

“Susulan itu, siasatan dan saringan kontak rapat telah dijalankan di mana setakat ini seramai 231 orang telah dikenal pasti dengan 163
orang telah disaring dan kesemuanya adalah negatif COVID-19.

“Bagaimanapun, punca jangkitan masih dalam siasatan,” katanya pada sidang media harian mengenai perkembangan COVID-19 di Putrajaya, hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Dr Noor Hisham berkata, mutakhir ini jumlah kes harian COVID-19 di Malaysia adalah dalam lingkungan satu hingga dua angka.

Beliau berkata, biarpun perkara itu menandakan negara sudah pun memasuki fasa pemulihan, namun kementerian tetap terus melaksanakan aktiviti pemantauan yang semakin dipergiatkan bagi memantau penularan COVID-19 di komuniti pada setiap masa.

Malah, sehingga minggu epid ke-24 (iaitu sehingga 13 Jun 2020), sebanyak 19,309 sampel penyakit seperti influenza (ILI) dan severe
acute respiratory infection (SARI) telah diambil.

“Kes ILI: 15 kes positif COVID-19 daripada 2,048 sampel (iaitu kadar positif adalah 0.7 peratus); kes SARI: 76 kes positif COVID-19 daripada 17,261 sampel iaitu kadar positif adalah 0.4 peratus.

“Bagi saringan pra pembedahan kes kecemasan dan separakecemasan di hospital KKM sehingga 19 Jun 2020, 17 kes positif COVID-19 telah dikesan daripada 37,756 pesakit yang disaring iaitu 0.05 peratus,” katanya.

Sementara itu, beliau memberitahu, enam kes baharu dikesan di mana dua merupakan kes import manakalan empat lagi melibatkan rakyat tempatan.

Secara keseluruhan, kata Dr Noor Hisham, sebanyak 70 pesakit sembuh hari ini, menjadikan jumlah keseluruhan 8,070 kes.

Jumlah kes positif keseluruhan adalah 8,535 kes dan tiada kematian sekali gus menjadikan jumlah pesakit COVID-19 yang meninggal dunia kekal 121 kes.

Tiga pesakit menerima rawatan di unit rawatan rapi (ICU). – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.