nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Hina Jata Negara: Wanita, Pemuda UMNO gesa tindakan tegas

29 JUN: Kementerian Dalam Negeri perlu mengambil tindakan tegas terhadap individu yang mengubah suai lambang Jata Negara.

Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Dr Noraini Ahmad berkata, perbuatan tersebut menghina lambang rasmi tersebut dan negara ini.

Beliau berpandangan, perbuatan itu seolah-olah mahu mencetuskan kebencian kaum dan agama di Malaysia.

“Selain boleh menggunakan Seksyen 5 Akta Lambang dan Nama (Mencegah Penggunaan Tidak Wajar) 1963 yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga tiga tahun dan denda sehingga RM20,000.

“Akta Hasutan juga boleh dikenakan kerana ubah suai lambang Jata Negara itu secara terang-terangan mahu menimbulkan perasaan tidak puas hati atau tidak setia terhadap Yang di-Pertuan Agong,” katanya dalam kenyataan menerusi Facebook Pergerakan Wanita UMNO Malaysia, hari ini.

Noraini berkata demikian bagi mengulas mengenai isu yang tular dalam media sosial mengenai laman sosial Facebook sebuah syarikat buku bertajuk “Rebirth: Reformasi, Resistance, And Hope In New Malaysia” disunting oleh penulis, Kean Wong yang mempamerkan sebuah logo mirip jata negara yang telah diubah suai sebagai penghias muka hadapan.

Lukisan mirip jata negara itu meletakkan seorang kanak-kanak berbogel di atas bulan dan bintang, serta mengubah suai bentuk dua ekor harimau selain menambahkan bentuk seekor buaya di bahagian bawahnya.

Dalam pada itu, Noraini memberitahu, Wanita UMNO juga mendesak kerajaan mengharamkan dan merampas buku ini daripada dijual di mana-mana kedai buku.

Sekiranya buku ini berjaya diedarkan, maka Wanita UMNO bimbang akan ada individu yang bakal terpengaruh sekali gus memberi impak negatif kepada generasi muda khususnya.

Gesaan serupa turut disuarakan oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki yang mendakwa, perbuatan itu jelas menggambarkan penulis buku tersebut seolah-olah merendah-rendahkan martabat Jata Negara dan menghina lambang rasmi kedaulatan negara.

“Nampaknya akta yang baru dipinda dengan meningkatkan hukuman 20 kali ganda pada tahun 2016 belum cukup menggerunkan sesetengah pihak sehingga sanggup secara terbuka membuat penghinaan terhadap lambang rasmi negara, melalui penerbitan buku sebegini,” jelasnya.

Justeru, beliau menegaskan, Pergerakan Pemuda UMNO mendesak agar penulis, penyunting dan penerbit buku ini disiasat dan diambil tindakan tegas oleh pihak berkuasa jika benar terbukti wujud motif untuk berlaku biadab dan menghina lambang rasmi negara.

“Kementerian Dalam Negeri juga harus segera mengambil langkah menggantung penerbitan dan pengedaran buku ini untuk mengelakkan daripada terlepas ke luar negara, seterusnya menjatuhkan imej negara di mata masyarakat dunia,” ujarnya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.