nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Taman tema dibenarkan beroperasi semula

29 JUN: Kerajaan membenarkan semua 54 taman tema termasuk taman tema air di negara ini untuk beroperasi semula pada 1 Julai ini.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, seramai 10,000 pekerja turut terlibat dalam pembukaan semula operasi taman tema itu.

Menurut beliau, pengusaha semua taman tema perlu mematuhi prosedur operasi standard yang ditetapkan termasuk memastikan penjarakan sosial dipatuhi setiap masa.

“Had pengunjung adalah berdasarkan kapasiti ruang serta saiz kawasan taman tema.

“Pengunjung juga perlu menjalani proses pendaftaran melalui aplikasi MySejahtera serta pemeriksaan suhu badan dan penyediaan cecair pembasmi kuman,” katanya dalam sidang media, hari ini.

Ismail Sabri menambah, bagi pengusaha taman tema air khususnya, mereka perlu mengikut Garis Panduan Pengurusan dan Penyenggaraan Kolam Renang Awam yang disediakan oleh pihak berkuasa tempatan, serta Garis Panduan Pemantauan Kualiti Kolam Air.

Beliau memberitahu, garis panduan serta SOP boleh diperolehi dari laman sesawang Majlis Keselamatan Negara (MKN) serta Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC).

Sementara itu, bagi SOP di pusat beli-belah, Ismail Sabri berkata, saringan suhu badan hanya perlu dilakukan sekali sahaja iaitu di pintu masuk utama premis berkenaan.

“Kedai-kedai di pusat membeli belah tidak perlu menyaring suhu badan pelanggan, tetapi masih perlu merekod kehadiran seperti nama dan nombor telefon melalui aplikasi MySejahtera atau secara manual,” jelasnya.

Menurut beliau, langkah itu bagi membolehkan pengesanan kontak dilakukan sekiranya terdapat insiden jangkitan COVID-19.

Berhubung majlis perkahwinan dan akad nikah, Ismail Sabri berkata, jumlah tetamu tidak boleh melebihi 250 orang pada satu-satu masa bagi acara di masjid, dewan dan rumah.

“Had tetamu ini tertakluk kepada saiz keluasan dan kapasiti ruang serta pematuhan SOP berkaitan yang berkuat kuasa,” katanya.

Jelasnya, kebenaran jumlah tetamu itu juga diberi kepada majlis jamuan perkahwinan di rumah ibadat dan persatuan agama bukan Islam. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.