nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Harga ayam turun, kini sekitar RM8 sekilo

12 JULAI: Harga runcit ayam di pasaran tempatan dijamin tidak akan melebihi RM9 sekilogram (1kg) menjelang Aidiladha nanti.

Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Rosol Wahid, berkata perkara itu dicapai hasil
persepakatan di antara kerajaan dengan wakil penternak ayam dalam perbincangan baru-baru ini.

“Setakat awal bulan ini, pegawai KPDNHEP di seluruh negara mendapati harga ayam sudah mula turun sehingga RM8.20 sekilogram. Contoh di Terengganu, harga ayam pernah mencecah RM9.60 sekilogram dan menjelang Ogos, harga akan terus turun.

“Ini kerana ayam yang diternak boleh mula dijual sekitar usia 35 hari dan bukannya 45 hari. Sekarang, harga ayam sekitar RM8 sekilogram dan kita nampak ada kebenaran dengan apa yang dijanjikan oleh golongan penternak,” katanya selepas melakukan tinjauan mesra di Pasar Awam Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) di Bachang hari ini.

Yang hadir sama, EXCO Perpaduan, Hubungan Masyarakat, Tenaga Kerja dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Datuk Ismail Othman dan EXCO Pertanian, Penternakan, Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Norhizam Hassan Baktee.

Dalam pada itu, Rosol mengesahkan KPDNHEP turut memberi jaminan bekalan barangan mentah mencukupi menjelang sambutan Hari Raya Korban akhir bulan ini dan menasihatkan pengguna mengambil langkah penjimatan dalam setiap urusan berbelanja.

Beliau berkata, KPDNHEP Melaka terus menjalankan aktiviti pemeriksaan di seluruh negeri bagi memastikan barang keperluan asas pengguna sentiasa mencukupi semasa dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) ketika ini.

Sejak 1 Januari hingga Jumaat lalu, katanya, sebanyak 10,705 premis perniagaan diperiksa meliputi semua lapisan perniagaan iaitu peruncit, pemborong, pengilang dan peladang.

Beliau turut memaklumkan, KPDNHEP negeri menerima sebanyak 511 aduan rasmi yang rata-ratanya berkaitan harga.

“Sehingga semalam, sebanyak 162 kes berjaya diselesaikan membabitkan nilai rampasan berjumlah RM499,060.17.

“Selain itu, sejumlah 74 notis mengikut Seksyen 21, Akta Kawalan Harga Dan Antipencatutan (AKHAP) 2011 dikeluarkan bagi mendapatkan maklumat perihal harga yang disyaki berlaku pencatutan.

“KPDNHEP Melaka juga mengeluarkan kompaun RM42,200 serta dengan bernilai keseluruhan RM124,000 terhadap individu dan peniaga yang didapati bersalah melanggar undang-undang serta peraturan yang ditetapkan kerajaan,” katanya.

Beliau meminta pengguna yang ingin membuat aduan berkaitan kementerian itu, menghubungi Pusat Arahan Penguatkuasaan (ECC) KPDNHEP Putrajaya di talian 03-88826088 yang beroperasi 24 jam.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.