nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Usul ganti Speaker uji sokongan ahli Parlimen terhadap Muhyiddin

12 JULAI: Urusan menggantikan Yang Dipertua atau Speaker Dewan Rakyat bakal menjadi tumpuan umum hari pertama Mesyuarat Kedua Penggal Ketiga Parlimen Keempat Belas esok.

Selain Tan Sri Mohamad Ariff Md Yusof, timbalannya, Nga Kor Ming juga diminta mengosongkan jawatan berikutan terdapat pencalonan lain menerusi usul yang dibawa Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dalam Aturan Mesyuarat dan Usul-usul untuk esok yang dimuat naik dalam laman web Parlimen, Perdana Menteri akan mencadangkan:

“Saya mohon mencadangkan bahawa Datuk Azhar bin Azizan @ Harun dipilih menjadi Tuan Yang di-Pertua Dewan Rakyat dan mengikut Peraturan Mesyuarat 4(1), Peraturan-Peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat, saya telah memastikan bahawa beliau bersetuju untukberkhidmat jika dipilih.”

Tempat Kor Ming pula akan digantikan dengan Ahli Parlimen Pengerang, Datuk Seri Azalina Othman Said.

Timbul persoalan sama ada usul itu boleh diluluskan dengan sokongan majoriti atau tidak kerana pembangkang sudah menyatakan akan mempertahankan kedudukan Mohanad Ariff dan Kor Ming.

Namun, jika mengetahui usul itu bakal tewas jika ada undian pasti Perdana Menteri tidak mengusulkannya.

Cuma berapa undian yang akan memihak kepada Azhar dan Azalina yang akan menjadi petunjuk tahap sokongan ahli-ahli Parlimen terhadap kepimpinan Muhyiddin yang menerajui kerajaan Perikatan Nasional yang baru berusia hampir empat bulan.

Pertukaran Yang Dipertua Dewan Rakyat dikatakan berlaku pertama kali di pertengahan penggal namun secara konvensyen, perkara ini perlu dilakukan apabila terdapat pembentukan kerajaan baharu.

Kor Ming dalam satu temu bual dengan media berbahasa Cina pernah menjelaskan sedia menerima keputusan esok dan terus mengosongkan kerusi jika usul itu tidak memihak mereka – tidak seperti mana pernah dilakukan pemimpin DAP di Perak suatu masa dahulu.

Beberapa pemimpin pembangkang dilaporkan mahu Mohamad Ariff yang juga bekas hakim dan Kor Ming dikekalkan sambil memberikan beberapa alasan termasuk tiada keperluan untuk mereka digantikan kerana ‘adil’ dalam menjalankan tugas.

Ironinya Azhar, seorang peguam kanan yang sebelum ini Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak pernah terlibat aktif memegang jawatan dalam parti politik seperti mana Mohamad Ariff.

Mohamad Ariff seperti diketahui merupakan pemimpin Parti Amanah Negara (Amanah) dan mengetuai Jawatankuasa Disiplin parti itu sebelum meletak jawatan apabila dicalonkan sebagai Yang Dipertua Dewan Rakyat selepas Pakatan Harapan (PH) mengambil alih Putrajaya.

Begitu juga Kor Ming, beliau memegang jawatan kanan dalam DAP selaku Timbalan Setiausaha Agung dan isu ini sering dibangkitkan Ahli-ahli Parlimen apabila terdapat perkara yang mereka tidak berpuas hati dengan beliau.

Menerusi Aturan Mesyarat esok juga, soalan Ahli Parlimen Kota Samarahan, Rubiah Wang menjadi soalan yang pertama ditanya bagi mesyuarat kali ini.

Soalan kepada Perdana Menteri itu mengenai kedudukan ekonomi semasa, prestasi pertumbuhan ekonomi negara dan kadar pengangguran masa kini.

Persidangan kali ini dijadualkan berlangsung 25 hari dengan SOP dan norma baru ketika negara masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) bagi memutuskan rantaian Covid-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.