nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rakyat di Wilayah Persekutuan boleh tangguh cukai taksiran

13 JULAI: Penangguhan bayaran cukai taksiran buat rakyat di Wilayah Persekutuan boleh dilakukan oleh mereka yang terkesan dengan ekonomi akibat COVID-19.

Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa berkata rakyat juga boleh melakukan bayaran ansuran secara bulan sehingga Disember tahun ini.

Namun, menurut beliau, tiada diskaun yang ditawarkan bagi cukai pintu kerana tiada undang-undang yang membenarkan pihaknya melakukan tindakan tersebut.

“Untuk makluman cukai tafsiran dilaksana mengikut akta kerajaan tempatan dan tidak ada kebenaran dalam akta kerajaan tempatan untuk beri diskaun.

“Walau bagaimanapun, setakat ini DBKL (Dewan Bandaraya Kuala Lumpur) tidak bercadang beri diskaun namun begitu bagi mereka yang mempunyai kesulitan dan masalah boleh menangguhkan bayaran cukai tafsiran atau mereka boleh membayar secara bulanan sehingga akhir Disember 2020,” katanya menjawab soalan lisan Fong Kui Lun (DAP-Bukit Bintang) pada Sidang Sidang Parlimen, hari ini.

Dalam pada itu, Annuar berkata kerajaan juga sudah membelanjakan hampir RM100 juta menerusi pelbagai inisiatif bagi membantu golongan peniaga dan rakyat yang terjejas akibat pandemik COVID-19.

Pelbagai langkah kerajaan bagi meringankan beban yang ditanggung oleh rakyat.

Antara lain termasuk mengecualikan enam bulan sewa bagi para penjaja di premis DBKL, 6 bulan pengecualian penangguhan bayaran kembali bagi mereka membeli rumah DBKL dan 6 bulan penangguhan bayaran sewa bagi mereka yg menjaja di premis DBKL, “katanya.

Sementara itu, bagi menjawab soalan lisan Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz (Pas-Bachok), Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata kerajaan telah mengambil pelbagai pendekatan yang terbaik bagi memastikan penularan COVID-19 dapat dikawal di Malaysia.

Menurut beliau, Malaysia juga sudah bersiap sedia bagi menghadapi kesihatan mental pesakit COVID-19 yang ada di antara mereka yang terjejas disebabkan tekanan akibat penyakit itu.

“Bermula pengesahan Covid-19 di Malaysia pada 25 Januari, KKM telah mengukuhkan kerjasama di peringkat antarabangsa secara dua hala secara literal, serantau, regional dan pelbagai hala dalam sektor perkhidmatan kesihatan bertujuan mengekang dan mengawal COVID-19.

“Kita telah lakukan siap siagaan kejadian kesihatan awal di mana terdapat petugas kita yang masih berhubung dengan pesakit agar kesihatan mental mereka tidak terjejas,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.