nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

97% Ahli Parlimen PN sudah isytihar harta

16 JULAI: Kira-kira 97 peratus menteri Kabinet dan Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PN) telah mengisytiharkan harta mereka.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, lima menteri Kabinet masih belum berbuat demikian.

“Cuma setakat ini 97 peratus telah menyerahkan (isytihar). Ada lima lagi, tak payah sebut (nama), (minta) supaya disegerakan dan disempurnakan. Di Peringkat timbalan dan ahli Parlimen, banyak telah diselesaikan.

“Terima kasih pihak di sana (pembangkang) telah diselesaikan. Di sini, (kerajaan) banyak baru, perlukan sedikit masa,” katanya dalam sesi waktu pertanyaan menteri sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen DAP Kulai, Teo Nie Ching berhubung status pengisytiharan harta menteri Kabinet dan Ahli Parlimen.

Terdahulu, ketika menjawab soalan Ahli Parlimen Bersatu Beaufort, Datuk Azizah Mohd Dun mengenai komitmen kerajaan dalam menangani isu integriti dan rasuah, Muhyiddin berkata, kerajaan Perikatan Nasional (PN) akan meneruskan usaha meningkatkan tadbir urus dan integriti melalui pelaksanaan Pelan Antirasuah Nasional (NACP) 2019-2023.

Menurut beliau, ia selaras dengan titah Yang Di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah semasa Sidang Pembukaan Penggal Ketiga Parlimen pada 18 Mei 2020 yang lalu dan pada 31 Mei 2020 sebanyak 28 inisiatif di bawah enam strategi pelaksanaan NACP berkenaan telah selesai dilaksanakan.

“Bagi memastikan hasrat murni kerajaan ini dapat dilaksanakan secara tersusun dan berkesan, peranan Pusat Governans, Integriti dan Anti-Rasuah (GIACC) sebagai Sekretariat Jawatankuasa Khas Kabinet Mengenai Anti-Rasuah (JKKMAR) dikekalkan.

“JKKMAR dipertanggungjawabkan menyelaras pelaksanaan, memantau dan menilai keberkesanan semua inisiatif berkaitan governans, integriti dan anti-rasuah di semua sektor sama ada Kerajaan mahupun swasta,” jelasnya.

Perdana Menteri menambah, Jawatankuasa Anti-Rasuah (JAR) yang dilaksanakan di beberapa peringkat kementerian dan jabatan juga akan diteruskan bagi memastikan dasar yang dibuat tidak berkompromi kepada sebarang tindakan rasuah.

Beliau menyatakan, kerajaan akan terus memantau semua inisiatif di bawah JKKMAR dan NACP bagi memastikan pelaksanaannya membawa impak yang positif kepada negara.

“Semua pendekatan dan usaha ke arah membanteras amalan rasuah dan salah guna kuasa akan diberikan penekanan oleh kerajaan PN melalui dasar-dasar yang telah dipersetujui seperti yang dinyatakan dalam inisiatif NACP 2019 – 2023.

“Ini termasuk inisiatif NACP yang terbentuk berasaskan laporan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) melalui penyataan United Nations Convention on Anti Corruption (UNCAC),”

Muhyiddin memberitahu, NACP 2019-2023 disediakan dengan mengambil kira piawaian laporan antarabangsa PBB melalui UNCAC.

Namun, tambahnya, perkara-perkara yang telah dirangka tidak mengabaikan piawaian dari konteks amalan tempatan yang lebih bersifat praktikal dan mampu mengatasi pencapaian berdasarkan piawaian di peringkat antarabangsa. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.