nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bajet 2021 bakal ambil kira setiap cadangan rakyat

19 JULAI: Kementerian Kewangan akan meneliti setiap cadangan yang dikemukakan rakyat dan golongan yang berkepentingan bagi merangka bajet 2021 yang akan dibentangkan seawal Oktober 2020 dan diikuti dengan Pembentangan Rancangan Malaysia ke-12 yang akan bermula tahun hadapan tahun 2021 dan berakhir 2025.

Menurut Timbalan Menteri Kewangan I, Datuk Abdul Rahim Bakri, ia bakal mengambil kira darurat kesihatan pandemik Covid-19 yang disifatkan insiden terburuk dalam sejarah dunia dan kesan ekonominya adalah terburuk dalam tempoh 100 tahun.

“Walaupun suku pertama tahun 2020 ini negara masih mencatat kadar pertumbuhan 0.7 peratus tetapi suku kedua dan selanjut akan memberi gambaran kesan sebenar kemerosotan ekonomi global ini pada negara.

“Jika kelihatan ada tanda tanda pemulihan berlaku di Malaysia akibat pelbagai inisiatif fiskal dan “monetary intervention“ khusus melalui pakej stimulus RM295 billion tetapi kebimbangan sebenar akan berlaku apabila inisiatif ini bakal berakhir pada bulan september ini iaitu apabila moratorium “financial facilty” RM100 billion dan kemudahan I-Lestari tamat,” katanya menerusi satu kenyataan media.

Tambahnya Kerajaan akan cuba melakukan yang terbaik untuk negara dengan merangka instrumen terbaik disamping memerhati kejayaan dan kegagalan negara lain sebagai panduan yang akan disesuaikan dengan alam sekitar lokal.

“Sektor peruncitan kelihatan semakin rancak khususnya sektor Perusahaan Kecil dan Sederhana tetapi sektor perkhidmatan pelancongan masih teruk terjejas khususnya perhotelan berskala besar yang akan memerlukan sedikit masa untuk dipulihkan khusus kedatangan pelancong antarabangsa.

“Pergantungan masa kini adalah kepada pelancong domestik

“Keutamaan kerajaan sekarang adalah untuk mengurangkan pengangguran dan pekerja tempatan akan mendapat peluang pekerjaan semula dengan inisiatif pemberian subsidi upah,”retraining, reskilling” dan menggalakkan sektor “e- commerce” dan “gig economy”,” tambahnya.

Bagaimanapun katanya apa yang menggembirakan ketika ini ialah harga komoditi seperti minyak dan gas dan komoditi pertanian berada di posisi “up trend” dan ini membuka peluang pemulihan ekonomi jika “trend” ini berterusan.

“Penting sekali kita dapat mengekalkan kestabilan politik sebagai prasyarat utama penjanaan semula ekonomi negara,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.