nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kadar jenayah turun semasa PKP

20 JULAI: Kadar indeks jenayah di seluruh negara menurun sejak kerajaan Perikatan Nasional (PN) melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak 18 Mac lalu sehingga 30 Jun lalu.

Timbalan Menteri Dalam Negeri 1, Datuk Seri Dr Ismail Mohamed Said berkata indeks jenayah turun sebanyak 546 kes ketika PKP dilaksanakan berbanding 2,225 kes bagi tempoh I Januari sehingga 17 Mac lalu.

“Semasa PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat), 4 Mei sehingga 9 Jun sejumlah 708 kes dan semasa PKPP (Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan), 10 Jun hingga 30 Jun, sebanyak 488 kes dan PKPP ini masih lagi berterusan dengan itu belum ada indeks jenayah selepas PKP,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat hari ini.

ISMAIL MOHAMED SAID

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen PH Bukit Bintang, Fong Kui Lun tentang indeks jenayah di Kuala Lumpur sebelum, semasa dan selepas tamat tempoh PKP.

Menjawab soalan tambahan Kui Lun mengenai perancangan kementerian bagi memastikan sifar jenayah di Kuala Lumpur, Ismail memberitahu pihaknya telah mengadakan kerjasama dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan Malaysia (KPKT) bagi memastikan statistik jenayah dapat diturunkan.

“Matlamat kita kalau boleh jadi sifar di seluruh negara. Sebab itu pelbagai penambah baikan telah kita lakukan seperti pembelian aset penambak baik untuk pasukan keselamatan.

“Contohnya, CCTV (kamera litar tertutup),kalua di Kuala Lumpur ada 100 unit kita akan tambah lagi dan kita bekerjasama dengan DBKL dan KPKT untuk kita memastikan selain CCTV, kita guna khidmat drone supaya kegiatan jenayah ini dapat kita kurangkan,”katanya.

Dalam pada itu, bagi menjawab soalan Ahli Parlimen PAS Kuala Krai, Abdul Latiff Abdul Rahman berkenaan statistik jenayah paling tinggi di Malaysia dan langkah pencegahannya, Ismail menambah kecurian motosikal merupakan kes paling tinggi yang sedang berlaku di Malaysia.

Menurut beliau, pelbagai insiatif yang dilakukan oleh pihaknya bagi dalam mendidik masyarakat tentang kepentingan pentingnya komuniti bekerjasama dengan pihak polis.

“Kita mendidik masyarakat kita dalam program pendidikan seperti sukarelawan polis bagi orang awam, kita ada kadet polis bagi sekolah, ada rakan kop dan ada polis bantuan dan menggalakan polis berjumpa komuniti menerusi program-program kita jalankan menerusi program kepolisan,” katanya.

Sementara itu, menjawab soalan daripada Ahli Parlimen PH Pandan, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail berkenaan jenayah scam yang kini kembali menyerang masyarakat ketika COVID-19, Ismail menambah, pihak polis masih menjalankan kajian terhadap kes jenayah tersebut untuk ditingkatkan perkasaan agar jenayah dapat dibanteras. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.