nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

SOP cukup ketat cegah COVID-19 di sekolah

22 JULAI: Tiada keperluan bagi kerajaan mengarahkan sekolah ditutup semula kerana prosedur operasi standard (SOP) yang disediakan oleh Kementerian Kesihatan cukup ketat untuk membendung penularan COVID-19 dalam kalangan pelajar.

Timbalan Menteri Kesihatan 1, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali berkata, kerajaan sentiasa memantau pergerakan pelajar-pelajar sekolah dengan bantuan pihak berkuasa bagi memastikan usaha pencegahan yang diambil sebelum ini memberi manfaat dan menempah kejayaan kepada sekolah.

“Kalau nak tutup sekolah tidak ada kerana sebelum semua murid balik kita dah laksanakan SOP dengan ketat dan kita dari awal lagi kita lepaskan pelajar tingkatan 5 dan 6 serta akan menutup sekolah sekiranya terdapat kes positif COVID-19 dalam kalangan pelajar dan kakitangannya.

“Namun alhamdullilah pencegahan ini berjalan dengan baik sehingga kini berkaitan dengan Pendidikan atau sekolah ini tiada sebab itu smpai ketika ini maka anak-anak dapat pergi ke sekolah semula,” katanya dalam sidang media di Bangunan Parlimen, hari ini.

Beliau mengulas tentang perkembangan terkini yang menyaksikan pertambahan kes COVID-19 di negara ini yang menimbulkan kebimbangan dalam kalangan orang ramai.

Dalam pada itu, Noor Azmi yang juga Ahli Parlimen Bersatu Bagan Serai memberitahu, arahan mewajibkan pemakaian penutup muka masih dalam perbincangan pihaknya dan akan diputuskan secepat mungkin bagi menghindar peningkatan kes COVID-19 di negara ini.

Menurut beliau, walaupun peningkatan kes COVID-19 di tahap membimbangkan, pihaknya sentiasa mengambil pelbagai pendekatan bagi memastikan segala usaha kerajaan sebelum ini tidak sia-sia begitu sahaja.

“Memang risau lebih-lebih lagi terdapat sembilan kluster yang tidak melibatkan kes import. Kerana itu kerajaan seperti yang diumumkan Menteri Kanan (Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob) semalam memindahkan dari kuarantin wajib di rumah ke tempat yang akan ditetapkan oleh kerajaan nanti.

“Polis akan ambil tindakan kepada mereka yang melanggar perintah PKPB yang akan dikenakan di bawah Akta 342. Jangan usaha kita tiga bulan tergadai begitu sahaja di mana bukan sahaja pasukan hadapan yang banyak berkorban sia-sia malah rakyat kita perlu lagi menderita,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.