nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kluster Sivagangga: PKPD 4 mukim di Kedah

3 OGOS: Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan (PKP) hari ini telah meluluskan permohonan kerajaan negeri Kedah untuk melaksanakan PKP Diperketatkan (PKPD) secara pentadbiran di kawasan-kawasan tersebut dari 3 Ogos sehingga 30 Ogos 2020.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, langkah itu dilakukan setelah mengambil kira 11 kes baharu yang berpunca daripada Kluster Sivagangga di Kedah yang melibatkan empat mukim.

Lokasi-lokasi yang terlibat adalah sekitar radius 1 kilometer dari Restoran Nasi Kandar Salleh, Pekan Napoh (Mukim Hosba, Kubang Pasu); Kampung Pida Satu, Megat Dewa (Mukim Ah, Kubang Pasu); Kampung Bendang Dalam (Mukim Binjal, Kubang Pasu) dan Kampung Ulu, Padang Sanai (Padang Terap).

Menurut beliau, pelaksanaan PKPD secara pentadbiran akan mengguna pakai SOP sedia ada dengan tambahan sekatan jalan raya di setiap laluan keluar masuk dan penutupan beberapa jalan utama di sekitar.

“Petugas Kementerian Kesihatan akan membuat ujian saringan ke atas kira-kira 7,000 penduduk di kawasan yang terlibat.

“Kawasan masjid dan rumah ibadat di dalam kawasan tersebut turut ditutup bagi aktiviti keagamaan termasuk solat Jumaat. Jemaah dibenarkan seramai tiga orang untuk melaksanakan solat jemaah di masjid tersebut,” katanya dalam sidang media, hari ini.

Mengulas lanjut, Ismail Sabri menyatakan, semua pihak termasuk di lokasi-lokasi terbabit tidak menyangka situasi yang pernah dialami semasa pelaksanaan PKP dahulu boleh berulang lagi.

Beliau menegaskan, kebebasan rakyat di tempat lain juga boleh disekat sekiranya kes COVID-19 didapati meningkat.

Sementara itu, Ismail Sabri menjelaskan, pelajar yang pulang dari luar negara tetapi tidak mampu membayar kos kuarantin wajib serta berasal daripada keluarga B40 akan dikecualikan daripada membayar kos tersebut

Beliau berkata, mereka yang telah tiba di negara ini boleh membuat rayuan kepada Agensi Pengurusan Bencana Negara (Nadma) manakala yang bakal tiba pula akan dihantar ke Institut Latihan Awam (ILA) untuk menjalani kuarantin wajib tersebut.

Dalam pada itu, Ismail Sabri berkata, PDRM telah melakukan sebanyak 2,160 pemeriksaan mengejut semalam dan jumlah kumulatif yang telah diambil tindakan kerana gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) kuarantin wajib di rumah adalah adalah seramai 51 individu.

“PDRM telah mengeluarkan kompaun kepada 209 individu atas kesalahan ingkar arahan PKP Pemulihan (PKPP). Antara kesalahan ingkararahan PKPP termasuk 13 aktiviti dalam pub atau kelab malam, 31 premis beroperasi lebih masa, 50 aktiviti melibatkan kehadiran orang ramai yang menyukarkan penjarakan sosial dan 150 aktiviti lain yang melanggar SOP,” jelasnya.

Selain itu, dua warga asing ditahan dalam Operasi Bentenag semalam. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.