nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kaji Akta Hasutan ikut situasi semasa

13 OGOS: Akta Hasutan 1948 perlu diperkuatkan dan diperkukuhkan agar lebih sesuai dengan peredaran zaman dan situasi semasa.

Ahli Parlimen BN Padang Rengas, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, kajian yang teliti perlu dilakukan agar akta itu terus relevan bagi menjaga keselamatan negara ini yang berlatarbelakangkan kehidupan berbilang kaum, agama dan adat resam masyarakat.

Menurut beliau, pemansuhan Akta Hasutan seperti yang dicadangkan oleh beberapa pihak akan mengakibatkan golongan tertentu mencerca perkara-perkara sensitif membabitkan keamanan negara.

MOHAMED NAZRI ABDUL AZIZ

“Akta ini sudah lama kerana mula wujud tahun 1948. Saya ingin nyatakan bahawa Akta Hasutan ini haruslah dimodenkan bersesuaian dengan tahun 2020 dengan mengambil pelbagai sudut dengan keadaan sekarang,” katanya ketika membahaskan usul Rang Undang-Undang Pebekalan (Penguntukan Semula Peruntukan Perbelanjaan) 2020 dalam sidang Dewan Rakyat hari ini.

Mohamed Nazri berpandangan, Akta Hasutan amat diperlukan di negara ini dalam menentukan keharmonian dan kesejahteraan kehidupan masyarakat dalam negara.

“Tidak ada undang-undang 100 peratus berkesan yang pasti ada sedikit untung, mesti ada sedikit rugi, kalau terus buang Akta Hasutan ini akan rugi, jangan sampai ketika nanti terperangkap dengan keadaan tidak baik baru kita nak cari, apa kita nak buat.

“Jangan buang, timbang dahulu kerana Malaysia ini unik di dalam dunia ini satu-satunya negara yang pelbagai kaum boleh hidup dengan pelbagai pantang larang. Sebab itu jangan dilihat daripada kaca mata negara barat tetapi tengok dari uniknya negara kita yang rakyat biasa ini perlu diberikan perlindungan,”katanya.

Nazri juga mencadangkan supaya satu jawatankuasa khas ditubuhkan bagi menambah baik elemen yang mampu memberi kualiti dan memperkukuhkn lagi Akta Hasutan 1948 mengikut kesesuaian keadaan masa terkini. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.