nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kesan COVID-19, miskin tegar melonjak 100 juta

21 OGOS: Pandemik COVID-19 berkemungkinan menjadi punca hampir 100 juta orang kembali terjerumus dalam kelompok miskin tegar.

Presiden Bank Dunia, David Malpass berkata, perangkaan sebelum ini menjangkakan kira-kira 60 juta orang bakal berdepan nasib sedemikian, namun unjuran terbaharu merekodkan kadar itu akan meningkat kepada 70 hingga 100 juta.

“Malah, perangkaan ini mungkin terus meningkat kepada kadar lebih tinggi sekiranya pandemik COVID-19 terus berlarutan atau semakin meruncing.

“Oleh itu, adalah mustahak supaya pemberi pinjaman bertindak mengurangkan jumlah pegangan hutang oleh negara miskin yang berdepan risiko, angkara situasi pandemik COVID-19 ini.

“Ia bukan lagi sekadar menangguhkan komitmen pembayaran balik hutang atau pinjaman. Ini kerana kerentanan hutang adalah tinggi, justeru satu penyelesaian harus dirangka supaya pelaburan baharu berupaya dijana,” katanya.

Ekonomi lanjutan dalam kalangan negara anggota G20 sehingga kini sudah menyatakan komitmen terhadap penangguhan bayaran balik hutang daripada negara termiskin sehingga penghujung tahun ini, malah wujud tekad untuk menyambung pendekatan sedemikian melangkaui ke 2021.

Bagaimanapun, Malpass berkata, percaturan seperti itu tidak mampu menepis kesan kejatuhan ekonomi negara berkenaan, memandangkan pergelutan masih berlaku dalam usaha menyediakan jaringan keselamatan kepada rakyat mereka.

Sehubungan itu, katanya, negara termiskin akhirnya bakal berdepan nasib yang menyaksikan mereka tidak berupaya untuk melangsaikan pembayaran balik.

“Justeru, jumlah hutang untuk negara berkenaan wajar dikurangkan dalam situasi sedemikian dan dasar seperti ini amat munasabah.

“Jadi, saya fikir kesedaran berhubung perkara ini akan menjadi semakin jelas dari semasa ke semasa, khususnya membabitkan negara yang berdepan risiko tertinggi susulan situasi hutang mereka,” katanya.

Bank Dunia komited memperuntukkan dana bernilai AS$160 bilion (RM668.4 bilion) kepada 100 negara, sehingga Jun tahun depan dalam usaha merungkai keperluan mendesak, namun pendekatan sedemikian dilihat masih gagal membendung kadar kemiskinan tegar, iaitu golongan berpendapatan AS$1.90 (RM7.94) sehari yang terus melonjak.

Malpass berkata keadaan seperti itu terjadi berikutan pertembungan kesan terhadap aspek peluang pekerjaan yang terjejas, rentetan pandemik COVID-19 dan isu bekalan sehingga menyukarkan perolehan makanan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.