nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan tak perlu beri alasan tarik balik RUU

27 OGOS: Kerajaan tidak perlu memberi sebarang sebab dan alasan mengenai penarikan balik Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) 2019 yang mengehadkan tempoh perjawatan Perdana Menteri hanya kepada dua penggal.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang), Datuk Takiyuddin Hassan berkata, mengikut Peraturan Mesyuarat 62, Peraturan-peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat, jelas menyatakan ahli yang menjaga sesuatu rang undang-undang boleh berdiri di tempatnya dan minta menarik balik rang undang-undang itu.

“RUU itu sama ada hendak menangguhkan ke peringkat satu lagi rang undang-undang itu sama ada sebelum dimulakan urusan mesyuarat atau apabila sampai kepada rang undang-undang itu di dalam aturan urusan mesyuarat.

“Tidak perlu ada dinyatakan bahawa apabila kerajaan ingin menarik balik satu-satu rang undang-undang perlu diberikan sebab kenapa ia perlu ditarik balik,” katanya menjawab usul yang dibangkitkan Ahli Parlimen PH Bayan Baru, Sim Tze Tzin mengenai perkara itu selepas sesi soal jawab dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Takiyuddin berkata demikian ketika menjelaskan pertanyaan dikemukakan Tze Tzin mengenai Peraturan Mesyuarat 14 yang mahu Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Dr Mohd Rashid Hasnon, meminta menteri memberi penjelasan mengenai penarikan semula rang undang-undang berkenaan.

Mengulas lanjut, Takiyuddin berkata bahawa keputusan cadangan pindaan Perlembagaan Persekutuan itu dibawa oleh kerajaan Pakatan Harapan (PH) untuk bacaan kali pertama pada 3 Disember 2019.

“Cadangan pindaan kepada Perlembagaan itu telah dibawa oleh kerajaan Pakatan Harapan sehingga bacaan kali pertama (3 Dis 2019) … oleh perdana menteri yang menjadi perdana menteri selama 22 tahun dan 22 bulan.

“Namun, melalui pindaan yang dicadangkan itu, seseorang ahli Dewan Rakyat tidak boleh dilantik sebagai Perdana Menteri bagi tempoh dua penggal,” katanya.

Takiyuddin, semalam mengumumkan kerajaan Perikatan Nasional (PN) menarik balik rang undang-undang itu daripada dibentang untuk bacaan kali kedua dan ia dibuat di bawah Peraturan Mesyuarat 62, Peraturan-peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat, selepas sesi soal jawab persidangan.

Pindaan Perlembagaan Fasal 2 itu bertujuan menggantikan perenggan (a) Fasal (2) Perkara 43 Perlembagaan Persekutuan untuk mengadakan peruntukan bagi kriteria tambahan berhubung kelayakan Ahli Parlimen untuk dilantik sebagai Perdana Menteri.

Melalui pindaan yang dicadangkan itu, seseorang Ahli Parlimen tidak boleh dilantik sebagai Perdana Menteri jika pernah memegang jawatan Perdana Menteri bagi tempoh dua penggal Parlimen.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.