nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

LTTE: Musa percaya surat tular ada kaitan politik dalaman

29 OGOS: “Jangan campur isu jenayah dengan politik,” tegas bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hasan.

Beliau merujuk surat bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) agar tidak melabelkan kumpulan Pembebasan Harimau Tamil Eelam (LLTE) sebagai pengganas yang tular hari ini.

Menurut Musa, beliau merasakan surat itu ditulis kerana wujudnya isu politik dalaman memandangkan polis ketika itu sedang menyiasat beberapa pimpinan parti tertentu kerana dikaitkan dengan sokongan kepada LTTE.

“Saya rasa itu politik dalaman. Polis sedang menyiasat kumpulan LTTE ada melibatkan ahli-ahli politik.

“Jadi (surat), ini dalaman punya politik. Jangan campurkan jenayah dengan politik. Penjenayah adalah penjenayah. Politik adalah politik,” katanya ketika dihubungi PN BBC Portal, hari ini.

Dalam surat yang tular itu, Dr Mahathir ketika menjawat jawatan Perdana Menteri ketujuh ada menulis surat kepada Menteri Dalam Negeri meminta kerajaan tidak melabelkan LLTE sebagai pengganas.

Surat yang ditujukan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Menteri Dalam Negeri ketika itu menyatakan; “Saya berpendapat tidak ada sebab kita teruskan label LTTE sebagai terrorist… Saya fikir eloklah jika dikeluarkan LTTE dari senarai terrorist.”

Pada Februari lalu, Kementerian Dalam Negeri (KDN) menegaskan mereka mempunyai asas kukuh mengekalkan penyenaraian kumpulan LTTE sebagai kumpulan pengganas berdasarkan maklumat terkini daripada pihak berkuasa.

Dalam pada itu, Musa memberitahu kerajaan sememangnya perlu mengikuti pengesahan dunia di mana 32 negara termasuk Amerika Syarikat (AS) dan negara anggota Kesatuan Eropah (EU) melabelkan LTTE pengganas.

“Kena ikut antarabangsa punya pengesahan. Kalau antarabangsa mengesahkan LTTE adalah kumpulan pengganas, jadi, kena ikut.

“Macam mana kita pula mengatakan mereka ini bukan kumpulan pengganas kalau FBI dan antarabangsa melabel mereka ini pengganas. Sama macam ISIS, mereka ini dikategorikan pengganas,” katanya.

Sementara itu, Persatuan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (PVATM) Cawangan Cheras menyifatkan tidak wajar bagi Dr. Mahathir menyarankan KDN agar tidak melabelkan kumpulan LTTE sebagai pengganas.

Setiausahanya, Muzapar Baba ketika dihubungi berkata LTTE, seharusnya dipandang serius oleh PH yang mampu memberi ancaman terhadap keselamatan negara.

Beliau turut mempersoalkan tindakan Dr Mahathir tidak melabelkan kumpulan tersebut sama seperti Parti Komunis Malaya (PKM) di negara ini.

“LTTE kalau ikut sejarah dia memang pengganas. Jadi mengapa perlu kita tukar ‘level’ tidak lagi sebagai pengganas. Serupa macam PKM kita masih lagi anggap mereka sebagai pengganas.

“Secara pandangan peribadi saya, tindakan ini tidak wajar dan memberi impak kepada pasukan keselamatan khususnya PDRM dan angkatan tentera kita tahu gerakan seperti ini memberi ancaman pada negara kita,” katanya. -Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.