nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Satu kematian, Sabah pula lapor kluster baru

1 SEPT: Sebanyak 14 kes baru COVID-19 dilaporkan hari ini dengan sembilan daripadanya kes tempatan melibatkan tujuh kes dari satu kluster baru di Lahad Datu, Sabah dan dua lagi di Kedah.

Satu lagi kes kematian turut dilaporkan hari ini melibatkan kluster Tawar, di Kedah yang merupakan kes kematian ke-128 akibat wabak itu di negeri ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kluster Tawar dan kluster Telaga masing-masing melaporkan satu kes hari ini.

Katanya, kluster baru di Sabah itu iaitu kluster Benteng LD pula melaporkan tiga kes tempatan dalam kalangan warganegara manakala empat lagi warga asing.

Ujar beliau, daripada lima kes import hari ini, dua kes turut dilaporkan di Sabah melibatkan ketibaan dari Filipina manakala tiga lagi di Senagor dengan ketibaan masing-masing dari Ukraine, Pakistan dan Indonesia.

“Satu kluster baharu yang telah dikenal pasti di Sabah adalah hasil saringan tahanan baharu di lokap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Lahad Datu. Setakat ini, seramai 50 orang tahanan telah disaring pada 28 Ogos.

“Daripada jumlah ini, tujuh kes dikesan positif COVID-19; dan 43 individu adalah negatif. Kes positif COVID-19 kluster ini melibatkan enam pendatang asing tanpa izin (PATI) dan satu warganegara Malaysia. Kesemua kes positif ini tidak bergejala dan telah dimasukkan ke Hospital Lahad Datu.

“Langkah pencegahan dan kawalan jangkitan seperti proses pembersihan dan nyah kuman telah dijalankan di lokasi-lokasi yang dikenal pasti. Aktiviti pengesanan kes secara aktif dan saringan kontak rapat masih diteruskan. Punca jangkitan adalah dalam siasatan.,” katanya dalam kenyataan akhbar hari ini.

Sementara itu, Noor Hisham berkata, kes kematian ke-128 itu merupakan perempuan warganegara Malaysia berumur 80 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit barah paru-paru dan darah tinggi.

Beliau merupakan salah satu kes positif yang telah dilaporkan pada 15 Ogos 2020 dalam Kluster Tawar setelah mengalami gejala demam serta sakit dada sejak 6 Ogos dan telah dimasukkan ke sebuah pusat perubatan.

“Pada 14 Ogos, beliau dipindahkan ke Hospital Pulau Pinang setelah didapati positif COVID-19. Keadaan kesihatan beliau merosot dengan komplikasi daripada penyakit barah, justeru memerlukan bantuan pernafasan sejak 24 Ogos. Beliau disahkan meninggal dunia pada hari ini jam 10.38 pagi,” jelasnya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.