nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes aset Mara di Melbourne, akan ada yang didakwa

17 SEPT: Individu yang terlibat dengan kes penjualan hartanah Dudley International House di Melbourne, Australia kepada Mara Incorporated Sdn Bhd (Mara Inc) mungkin akan dituduh di mahkamah dalam masa terdekat.

Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Azam Baki berkata, beliau bagaimanapun tidak boleh memberi ulasan lanjut berhubung kes tersebut yang didedahkan media Australia lima tahun lalu.

“Cuma jangan anggap kami simpan kes ini di bawah karpet. Kes ini masih lagi aktif disiasat.

“Cuma kita ada sikit tekanan sebelum ini kerana kena beri laluan kepada pihak Australian Federal Police (AFP) untuk menyelesaikan kes mereka dahulu kerana kes ini berlaku di negara itu.

“Jadi kita tunggu dan lihat kes ini berakhir dalam masa terdekat,” katanya dalam wawancara bersama media di ibu negara hari ini.

Ketika ditanya lebih lanjut sama ada pendakwaan membabitkan individu kenamaan, beliau bagaimanapun hanya memberi bayangan bahawa ‘siapa yang makan cili, dia yang terasa pedas’.

“Petunjuknya ialah siapa yang makan cili dia terasa pedas. Ia boleh jadi individu dikenali atau tidak dikenali, kepada mereka yang pernah disiasat dan dipanggil, mereka lebih tahu dan patut tahu (siapa yang akan dituduh).

“Saya tidak mahu bagi ‘bayangan’ dulu kerana perlu menghormati Jabatan Peguam Negara untuk menuduh sesiapa dan saya harap Peguam Negara bersetuju untuk mendakwa, jadi sabar dulu,” katanya hari ini.

Pihak Australia Ogos lalu telah mendakwa pemberi rasuah dalam isu pembelian bangunan berkenaan.

Susulan itu, beberapa Ahli Parlimen pembangkang mempersoalkan apa pula tindakan pihak berkuasa Malaysia dengan mereka yang disebut sebagai pegawai Malaysia yang menerima habuan tersebut?

Respons pada gesaan berkenaan, bekas Pengerusi Mara, Tan Sri Annuar Musa menyenaraikan tiga individu termasuk pemimpin utama Kerajaan Warisan Sabah yang beliau percaya boleh membantu SPRM sekiranya penyiasatan dibuka semula berhubung pembelian bangunan di Melbourne pada tahun 2012 dan 2013.

Memetik laporan Bernama pada 2016, sayap pelaburan Mara itu terbabit dengan kontroversi berikutan pendedahan akhbar Australia, The Age, yang mendakwa ia membelanjakan jutaan ringgit untuk membeli sebuah blok pangsapuri lima tingkat, Dudley International House, di Melbourne dengan harga yang lebih tinggi daripada harga pasaran.

Akhbar itu mendakwa ‘sekumpulan pegawai Malaysia yang amat kaya’ telah terlebih bayar sebanyak A$4.75 juta (RM13.8 juta) bagi blok pangsapuri di bandarraya itu pada 2013, daripada A$17.8 juta kepada A$22.5 juta (RM65.3 juta), dengan wang perbezaan itu dijadikan sebagai rasuah di tanah air.

Dudley International House merupakan asrama pelajar yang dibeli Mara, iaitu agensi yang menyediakan biasiswa bagi pelajar Malaysia melanjutkan pelajaran diluar negara.

SPRM telah menjalankan siasatan kes berkenaan dengan beberapa individu termasuk yang bergelar Datuk pernah ditahan reman.

Akhbar Australia, The Age pada 2015 melaporkan seorang pegawai tertinggi Mara, seorang pegawai kanan dan bekas ahli politik didakwa membelanjakan berjuta-juta dana kerajaan untuk membeli satu blok apartmen di Melbourne dalam penipuan hartanah itu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.