nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pelaksanaan undi 18 bergantung tarikh PRU-15

21 SEPT: Persoalan sama ada rakyat Malaysia yang berusia 18 tahun dapat mengundi dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) adalah bergantung kepada tarikh yang bakal ditentukan oleh Perdana Menteri.

Timbalan Menteri Kewangan II, Mohd Shahar Abdullah berkata, pada masa ini, kerajaan memberi tumpuan terhadap peraturan yang membenarkan mereka yang 18 tahun untuk mengundi dan pendaftaran pengundi secara automatik dijangka dapat dilaksanakan selewat-lewatnya Julai tahun depan.

MOHD SHAHAR ABDULLAH

“Apa yang dibangkitkan merupakan satu perkara yang sepatutnya kita beri kepentingan ‘time line’ ditentukan kerajaan terdahulu sama ada berlaku awal atau tidak ini di bawah bidang kuasa Perdana Menteri.

“Sudah pasti apa yang kita lakukan kita akan berikan hak kepada anak muda yang berumur 18 dan 21 tahun yang mempunyai hak untuk mereka tentukan hala tujuan kerajaan mereka namun Kementerian Kewangan di bawah kerajaan Perikatan Nasional (PN) akan memastikan hasrat (undi 18 tahun) terlaksana,” katanya ketika menggulung usul Rang Undang-Undang Perbekalan Tambahan (2019) 2020 dalam sidang Dewan Negara, hari ini.

Terdahulu, Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Lee Chee Leong ketika mencelah bertanya sama ada PRU-15 akan dilangsungkan selepas had umur pengundi diturunkan ke 18 tahun.

Mohd Shahar menambah, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sedang dalam persiapan bagi melaksanakan umur kelayakan pengundi 18 tahun dan pendaftaran secara automatik meliputi penyediaan pindaan kepada Peraturan-Peraturan Pilihanraya (Pendaftaran Pemilih) 2002 dan undang-undang berkaitan.

Tambahnya, SPR juga turut melakukan penyediaan prosedur operasi standard (SOP) dan penyediaan sistem dan infrastruktur bagi pelaksanaan persiapan tersebut. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.